Vår!

Nu tycker nog min hyresvärd att det är vår på riktigt för nu har de ställt fram utemöblerna :) Alltid fint när de gör det. Snart kommer folk sitta där och äta och snacka och ta en fika på kvällen. Och jag med hoppas jag! Nu funkar det nog att hänga ut tvätten på tork också, det är så härligt!

Så glad!!!!

Å vad glad jag blev igår kväll. Mitt i allt tvättandet och så, så loggade Yuka in på facebook. Eller ja, det var Monica som använde hennes inloggning. Hon bor på barnhemmet i Guatemala och jag frågade om vi inte kunde prata lite på skype. Så det gjorde vi. Igår fick jag prata 30 minuter med mina fina från Guatemala. Jag var så glad hela kvällen pga det och har känt mig så glad idag också. :) Och så bra också att jag inte har glömt bort spanskan :)

Idag har jag mest jobbat hela dagen. Först jobba 9 - 17.30 och sen personalmöte på det. Är lite trött i huvudet måste jag säga, men men... Snart blir det sova!

Sommardäck är bra att ha!

Snart är den här helgen slut. Den har gått rätt så snabbt måste jag säga.
I fredags var jag typ bara hemma. Orkade inte riktigt göra nåt och det var rätt skönt faktiskt. Fast samtidigt lite tråkigt, men det får man ta ibland.
I lördags däremot gjorde jag så mycket mer så då tog jag väl igen det kan man säga. Först var jag på städfest i kyrkan. Jag, Lovisa och Patrik städade i stolsförrådet. Eller ja, mest jag och Lovisa om man ska vara noga, men jaja... Jag tror att det blev rätt bra i alla fall. Vi slängde en hel del saker och organiserade om lite. Nu kanske ni undrar om vi kastade massor av stolar eftersom det var ett stolsförråd. Men i stolsförrådet finns det inte bara stolar. Det fanns även: engångsmuggar och sånt, kaffe, kontorsmaterial, presenter, bord och massor, massor och massor av andra saker. Vi kastade en gammal skrivare som stod och tog plats + massor av andra saker som folk bara ställt in där. Vi får väl se hur länge rummet hålls sådär fint. Ska man gissa på en vecka eller klarar det en hel månad... Jaja vi får se :)
Sen på kvällen var jag hem till Johan och Maja. Först åt vi en jättegod sallad till kvällsmat. Sen kom Åsa och Johan dit också och då gick vi en promenad. Sen fikade vi och spelade lite spel. Det blev "Ticket to ride", det är kul! Sen spelade de andra en omgång "Settlers". Men jag var inte så sugen på att spela ett till så jag tittade på och snackade istället.
Idag har jag först varit på gudstjänst. Jag var med i lovsångsteamet och spelade gitarr och sjöng och så spelade vi ett drama. :) Det är verkligen roligt. Efter det var det fika och sen drog jag iväg hem till mamma och bytte till sommardäck. Bättre sent än aldrig heter det väl :) Passade på att dammsuga lite i bilen också för att fräscha upp lite, kan ju behövas ibland vet ni!
Nu är det tvättardags och slappardags. Tror det var nån film som började klockan nio så det blir ju precis lagom det :)


Påsken och veckan efter + lite till

Nu var det länge sen igen. Det har en förmåga att bli så ibland. Men nu så, nu är det dags att skriva lite igen.

Först lite om påsken och så...
På skärtorsdagen tog jag nattåget till Umeå för att sen åka buss till Storuman. Trodde jag ja... Tåget var försenat så jag fick åka taxi från Umeå till Storuman, typ 23 mil eller nåt... Haha! Jag frågade taxichauffören vad resan skulle ha kostat om jag hade betalat den och han sa att den skulle ha kostat typ 4480 kr eller nåt sånt. Tack för den resan SJ! :)
Sen var det skoterkörning och fiske som gällde den dan när jag kom fram. På söndagen var vi och åkte skidor i Tärnaby, nice nice nice! Riktigt skoj!

 Fint väder hade vi och kolla in Jonas min... längst till vänster :)

 Hoppas ska det... :) Men han är ju bra på det!

Sen var det dags att åka till Joesjö (hoppas jag kom ihåg namnet rätt). Där skulle vi vara hela veckan. Jag trodde knappt mina ögon när vi packade saker. Vi tog med hur mycket som helst och jag hade nog mer saker med mig dit än vad jag hade när jag åkte till Guatemala. Och i Guatemala bodde jag ändå ett halvår... Jaja, men jag hade ju inte nån skoter med mig då och inte heller några vinterkläder förstås...
Veckan i fjällen var i alla fall superkul och gick snabbt. För snabbt tycker jag. Vi körde massor med skoter, pimplade massor (jag fick en liten röding...) och så gjorde vi upp eld och gjorde klämmackor och hamburgare. Gott gott!

 Jag har aldrig ett en hund åka skoter förut, men nån gång ska väl va den första :)

 Vi åkte skrana (tror det stavas så, men jag skulle nog kalla det åkmadrass eller nåt, jaja). Jag, Melinda och Oliver här. Fort gick det och kul var det!

 Man kan ju ha olika stilar när man pimplar... Här är Marcus ena stil... :)

 Kolla här! Perfekt väder! Perfekt offpiståkning! Ingen hade åkt där förut. Marcus körde upp mig på skotern och så åkte jag slalom ner. Snacka om nice! Vilket privillegium :)

 Ett foto på mig också på skotern måste ju läggas in. Sådär åkte jag omkring hela veckan!

Sammantaget var det en toppenvecka! Vi hade ungefär alla slags väder tror jag, men de sista dagarna var helt soliga och jättesköna! Kul folk var det med också. Vi spelade lite spel på kvällarna, favvospelet för mig var Ryktet går! Det var superkul!

Sen var det hem igen till verkligheten så att säga... Jobba mycket och så. Men ikväll har jag varit på Smulkul igen! Traktorutflykt och korvgrillning. Det var nice! Barnen fick lite olika uppdrag och göra i skogen och jag tror de hade kul. Imorrn är det fredag och då börjar helgen!!!!!!!!!!!!!!!


Roadtrip to Storuman

Hemma igen från vår lilla roadtrip till Storuman.
På torsdagen drog Mari, Johnny och jag iväg på vår lilla resa.
Fint väglag så det var ju lugnt. Resan upp gick förvånansvärt snabbt, måste varit för att vi hade så trevligt i bilen. Johnny satt gärna i baksätet för där fick man bre ut sig... Haha men han höll inte på att komma in där för Mari var lite trög och fattade inte att jag bara har dörrar vid framsätena... :)
När vi kom fram hade Marcus fixat supergott fika, han kan han! Och det är ju bra!

På fredagen drog Marcus iväg till jobbet och jag, Mari och Johnny hängde med Rebecca och Pauline ut på Rönnäs och fiskade. Jag trodde jag skulle vinna tävlingen med flest antal fiskar, men Rebecca lyckades få två fler än jag... Största fisken fick Johnny med en fin abborre. Mari var lycklig över att hon fick en fisk första gången hon pimplade :)
Sen var det taco - och kebabbuffé på hotellet och sen kalasfika hos Marcus mamma. Snacka om att man var mätt sen...
Efter det bowlade vi! Vad kan man säga, Mari och jag visade vilka stjärnor vi är på bowling och krossade killarna totalt. Sen ska förstås tilläggas att jag vann totalt! :) Mycket viktigt!

På lördagen drog vi iväg på skoterutflykt. Vi körde rätt långt, jag tror det blev ca 6 mil totalt fram och tillbaka. Kul kul att köra mycket. Mari åkte bakom Marcus och Johnny åkte bakom mig. Väl framme så gjorde vi klämmackor (såklart). Det är så gott!!!!!!! Sen brottades vi lite med Marcus syskonbarn och varandra och kikade när några åkte snowracer och trickskidor. Lite läskigt med skoterkörning tycker jag när man liksom kör igenom lite så att vattnet stänker, men de andra verkar vana så det är väl bara att hänga på antar jag. Man kanske lär sig det där nångång...
På kvällen gjorde vi supergod mat. Det blev kyckling, potatisklyftor, sallad och sås. Till efterrätt åt vi kladdkaka, glass, grädde och jordgubbar. Man kan säga att vi inte orkade några chips och dipp som vi hade fixat i ordning... Jaja...

På söndagen åkte vi ut till Rönnäs igen. Det blev pimpelfiske, skoterkörning, Marcus hoppade såklart... och så kunde vi krypa in under isen på ett ställe, lite läskigt när vattnet forsade i bäcken, men isen var jättetjock så det var rätt coolt. Vi tolkade bakom en skoter på en "skrana" (?) (madrass) och det var kul.
Sen var det dags för oss att börja dra oss hemåt. Vi fick mat hos Marcus mamma innan och det var snällt och gott!

Resan hem var hysterisk. Mari började köra och när vi kom till ett ställe som hette Höven sa hon att nån hade tejpat så att det istället började på R... Haha ni kan ju förstå vad det blev. Johnny och jag var väl ganska säkra på att Mari lurade oss eftersom det var första april, men hon envisas fortfarande med att det inte är så... Jaja... Efter ett tag kläckte Johnny ur sig att "Mari... då kan man säga att du precis har kommit ut ur Höven (läs med R)... Haha jag trodde jag skulle dö av skratt!

Foton kommer sen. Nu är min kamera helt trasig så Mari skulle lägga ut sina på fb och då snor jag dem därifrån.

RSS 2.0