Det ni!

Nu har jag tagit skoterkörkort! :) Fixade teorin igår och körningen idag, så nu är det "bara" att ut och köra. Bara två saker som fattas: snö och skoter. Hm... snö är svårt att fixa och skotrar är dyra :) Jaja... men jag kan i alla fall om jag vill nu.

Var hem till Maja och Johan sen och grattade Maja som fyllde år i onsdags. Fick jättegod varm smörgåstårta och så glass efteråt - mums! Sen spelade vi "Ticket to ride". Riktigt roligt. Jag och Sara vann nästan, men Johnny lyckades precis sabba det så att Maja vann... Inte bra!

Nu blir det slappa resten av kvällen!

Intressant dag, eller i alla fall avslutningen på kvällen

Idag har jag bjudit mormor på mat. Riktigt gott blev det! Jag gjorde kokt potatis och så åt vi ugnsstekt lax med citronsås på, mmmm :) Gott, gott, gott!
Sen åkte vi upp till Furuhöjden och såg dramamusikalen "King of kings". Väldigt bra och väldigt rolig.
Efter det skjutsade jag hem mormor. På vägen hem igen så såg jag en kille stå vid sidan av vägen och hans bil var rätt långt nere i diket. Så jag stannade såklart och frågade om han behövde hjälp. Han frågade om jag hade nån bogserlina i bilen, men jag såg ju direkt att det inte var någon idé eftersom bilen var för långt ner. Då måste jag köra ner en bit i diket också och det kan jag inte påstå att jag hade nån lust med. (Sen hade jag ingen bogserlina i bilen heller, måste ta den från min gamla bil och lägga i den tror jag...)
I alla fall så frågade jag vart han skulle och han skulle till Alunda så det passade ju bra. Han plockade ur sina grejer ur bilen och hoppade in i min bil. Ojojoj vad han stank alkohol, tur att han inte hade gjort illa sig. Sen hade han dessutom ett helt gäng med ölburkar som han lastade in i min bil. Jaja jag släppte i alla fall av honom utanför Olandsbaren för det var tydligen dit han skulle...


Äntligen fredag

Fredag idag och så skönt!
Har hunnit med massor på jobbet idag, men jag fick liksom tvångsjobba över och det var inte så kul. Men jag ska skriva upp tid för det så den ska jag använda väl kan jag lova.
Sen har jag grejat lite och så haft en lugn hemmakväll och det behövde jag. Imorrn blir det andra bullar.
Kanske får min bil såld imorrn också och det passar ju bra med tanke på att jag behöver pengar till resan. Fatta att om en vecka har jag semester och åker till Thailand med Marcus. Gissa om jag längtar till det! Det är bra att ha nåt att längta till ibland :)

Barnkalas

Torsdag...

Jag var så himla trött när jag vaknade i morse. Tur att det finns dusch så att man på nåt sätt kan vakna till. :)
Utedag idag och vi åkte pulka och skidor och lekte i snön. Det började snöa också och det var härligt.

Sen på kvällen var jag på Smulkul för första gången. 12 härliga ungar och 3 härliga ledare... Kan bara bli bra! Ikväll hade vi barnkalastema och vi lekte lite kalaslekar... stampa sönder ballonger, äta godissnören utan att använda händerna, sätta knorr på grisen och så en skattjakt som avslutades med glass - gott!!

Här är en bild från sätta knorr på grisen. Johan hade ritat en gris, men jag tror han glömde grisfötterna. Barnen kommenterade det och han svarade att den var slaktad och klar...



Imorrn är det fredag, då jobbar jag 6.30 - 13. Jobbigt att börja halv sju, men GRYMT skönt att sluta klockan ett! Då är det helg!

Intensiv dag!

Idag har det varit riktigt intensivt...
Först var jag på kommuninformationsmöte, sen var det 3F-möte efter det... Sen till IKEA, Coop, Barnens hus och Grizzly Zoo för att handla till jobbet.
Efter det åkte jag en stund till mormor och fikade och pratade lite. Berättade för henne att jag ska åka till Thailand och hon blev jätteglad för det. :) Kul!
Sen till jobbet för att lämna allting och lägga i akvariefiskarna i akvariet...
Hem en sväng för att sedan åka tillbaka till jobbet igen. Där var det föräldramöte, årsstämma för föreningen och sen ett kort styrelsemöte för att bestämma nästa möte och lite annat.

Sen hem igen och nu ligger jag äntligen i sängen. Fy vad trött jag är. Det finns ett botemedel... Sov gott det ska jag göra!
Over and out!

Ett trevligt besked :)

Det ringde precis på dörren. Det var Mia som stod utanför. Hon sa att hon trodde att hon hade hittat min cykel. Så jag följde med henne och tittade. Den låg nerkastad i källartrappan i hennes hus. Så nu är min cykel tillbaka. Jag tror inte att det var så mycket som var trasigt. Ringklockan var trasig och så vet jag ju inte hur det är med lysena och växlarna om de fungerar, men det visar sig nästa gång jag använder den. Skönt i alla fall att ha fått tillbaka cykeln för jag gillar verkligen min cykel.

Annars har jag mest jobbat idag. Först vanligt jobb och sen personalmöte...

Skitgubbe :)

Igår på kvällen åkte jag hem till Eks på lite fika och så... Maja & Johan var där och Tomas & Cordelia, trevligt!
Vi spelade en del kort... Eller ja, det blev skitgubbe. Alla kom sist nån gång utom Tomas så vi sa att vi åker inte hem förrän han förlorar. Till slut så gjorde han det och det var nice! Riktigt kul att spela i alla fall!

Har i alla fall bestämt mig för att vara barnledare i en grupp som vi har i ett missionshus. Ska bli kul. Har inte haft nåt sånt ledaruppdrag under höstterminen, men nu är jag igång igen. Så torsdagkvällar blir det drag i Smulan på Smulkul! :) Kan bli riktigt skoj det!

Idag var det inte vår pastor som predikade utan en annan person i församlingen. Intressant tyckte jag! Lite historiskt också och sånt gillar ju jag :)
Sen åt vi korv och efter det var jag på förlovningsmiddag och firade Eddie och Matilda som förlovade sig när de var i Thailand. Vi åt flygande Jakob och bandspaghetti och så glass till efterrätt. Mums!!

Jopp

Ja då kanske det var dags att skriva lite igen. Ibland blir det lite uppehåll, men det kanske bara är bra det. Man har ju inte alltid nåt att skriva heller...
Men jag har ju inte skrivit nåt om förra helgen när jag var uppe i norr igen hos Marcus. Flyget till Vilhelmina var som vanligt inte i tid, men jag börjar bli van nu. Vi hade dessutom motvind på vägen dit så det tog lite längre tid än vanligt. När vi skulle landa sa piloten att det var -19 grader i Vilhelmina. Och det var det också. Men sen när vi kom fram till Storuman, hm tror att det är typ 8 mil därifrån, så var det bara -6 grader och det var ju helt ok.
På lördagen åkte jag snowboard. Här kommer en bild på det. Notera hur snyggt jag har mössan...

Jag lånade Marcus systerdotters bräda. Hon hade både snowboard och slalomskidor och bootsen passade bäst så då fick det bli bräda. :) Riktigt kul var det att åka. Men Marcus åkte inget, han hade typ feber stackarn.

Sen på söndagen i kyrkan lyssnade vi på en man som bor i USA tror jag, men som kommer från Storuman (?). Han hade tydligen stora kampanjer utomlands. Intressant att höra på. Sen var det typ dags att åka hem igen. Tiden går alldeles för snabbt när jag är där uppe.

Är rätt trött nu... har inte sovit så mycket i natt. I natt har tjejerna sovit här: Evelina, Vanja, Bea, Lovisa och Sofia. 5 tonårstjejer... De kom efter fredax och då var väl klockan typ 12 på natten tror jag. Vi myste lite, såg på film och som vanligt somnade de mitt i filmen. Jag och Sofia stängde av filmen mitt i och ingen reagerade. Sen på morgonen frågade nån varför vi hade stängt av filmen och de menade på att de inte hade sovit... Jaja om de ser ut så när de är vakna så... :)
Två gånger i natt fick jag i alla fall väcka en av dem som snarkade som... ja jag vet inte vad, väldigt mycket i alla fall. Hon som låg bredvid henne i soffan märkte ingenting, men jag som låg i min säng märkte... Jaja man sover olika hårt och jag sover väl inte så hårt då.

Om 2 veckor är jag i Thailand :) Jag längtar verkligen!

Här kommer en sommarbild. Vi hade precis varit och tagit ett kvällsdopp :) Det är Camilla, Flavia (från Rumänien) och jag :)


Haha jag ser ju riktigt brun ut :)

Klart

Nu är det fixat med vaccination i alla fall. Jag hade ju rätt mycket innan så jag behövde bara ta en spruta. Och den behöver jag inte ta igen på 30 år så nu känns det ju lugnt ett tag framöver. För resa är ju nåt jag verkligen tycker om att göra så det vill jag ju kunna göra mycket :) Finns ju många platser kvar att åka till :)

Nu drar jag upp till norr och snön! :) Ha det bra!

Nice!!

Sådärja, då är man frisk igen! Skönt, skönt och åter skönt! Det är så tråkigt att vara sjuk. Men det är jag nog inte ensam om att tycka.

Idag har vi haft planeringsdag på jobbet. Vi var rätt effektiva och hade hunnit med att göra en del innan och det var såklart skönt. Anna-Lena kom förbi och hade med sig jättegoda cupcakes som hon hade gjort. Hon är verkligen bra på att baka och det till allas stora glädje :)

Sen har jag tränat lite och jag känner mig helt slut nu och kan med gott samvete luta mig tillbaka i soffan och ta det lugnt.

Nu till det roligaste!!! Jag ska ut och resa! Japp, det är sant! Jag och Marcus ska åka till Thailand i 2 veckor så nu kommer jag bara gå och längta efter det hela tiden. Jag har aldrig varit där så det ska bli så himla kul. Och såklart skönt att komma iväg mitt i vintern (den lilla vinter vi nu har här nere i år). 

Pass - check
Vaccinationer - behöver nog bara ta lite dukoral
hm...behöver jag nåt mer?


Nyår och lite annat

Ja nu var det ett tag sen jag skrev igen. Har en tendens att bli så, men men...
Idag är det onsdagen den 4 januari 2012. Sist jag skrev var den 26 december så det var ju några dagar sen.

Förra onsdagen åkte jag upp till Marcus för att fira nyår där. Nice! Jag hann med att göra massor av saker där. På torsdagen var vi ut till deras stuga och körde lite skoter på isen. Jag märker att jag är lite feg, men det var kul att åka med Marcus. Fick även köra lite. Sen på kvällen spelade vi innebandy. Jag råkade skjuta bollen på ett olyckligt ställe på en av hans svågrar... Inte bra. Han låg dubbelvikt ett tag och spelade inget mer den kvällen. Jag tror han fortfarande hade ont kvällen efter och det kändes ju inte så bra.
På fredagen på förmiddagen fick jag ett mail om att Sandra (föreståndaren på barnhemmet i Guatemala) hade dött i en bilolycka sent på torsdagen. Hennes man Cesar blev allvarligt skadad. Jag blev såklart jätteledsen och kände mig väl inte så social resten av den dagen. Tur att jag har en fantastisk kille som kan muntra upp mig.

              
             Cesar och Sandra                                                  Sandra och jag

Jag var ute och åkte lite skidor också. Där uppe i Storuman är det ju vinter med allt vad det ska innebära. Med andra ord, det fanns snö! 4 km blev det.
Vi var iväg och spelade RISK hemma hos Rebecca och Lars. Kul med det spelet igen! Sen på kvällen var vi hem till Marcus syster Victoria och var med i deras årliga bordshockeyturnering. Jag är superdålig på det och har väl aldrig direkt varit ett stort fan av det spelet, men jag vann ändå några matcher och spelade några oavgjorda. Marcus vann tror jag!

Sen på lördagen var jag och Marcus till deras stuga igen. Vi grillade lite, men det blev ingen skoteråkning för det var för kallt. Här är två foton från den dagen. De är tagna med våra mobilkameror, blev rätt bra :)

                                    

Sen var det dags för nyårsaftonskvällen! Nice! Vi hade handlat kött och bakad potatis och såklart smällare och raketer så allt var förberett. Då drog vi hem till Marcus syster Ulrica (Japp många syskon) för att tillbringa kvällen där. Vi satte oss vid borden runt halv fem för att inta förrätten. Riktigt god! Det var som små korgar gjorda av tunnbröd och så var de fyllda med räkröra. Mmmm jag tror Marcus mamma hade gjort dem.
Efter det var det dags att ta fram köttet. Och då åkte fonduegrytorna fram på bordet. Där gjorde vi ordning köttet och så åt vi bakad potatis till + att det fanns olika såser, bland annat tzatziki, att ha till. Och så vitlöksbröd. Gott, gott och gott!
Sen provsmällde vi lite raketer och smällare så att barnen fick vara med på en del. Det var superkallt ute. Jag tror det var -18 grader. Brrrrrrr! Det var riktigt skönt att gå in och äta efterrätten.
Lite senare var det dags för 4 i soffan! Tjejerna vann två gånger och såklart (!) helt utan fusk...
Sen stack vi iväg till parkeringen vid badhuset och smällde av alla smällarna och raketerna. Fint fint!
Och så fick det plats lite snacks i magen innan det var dags att sova.

Jag blev dock sjuk och låg och frös när jag skulle sova. Hade nog rätt hög feber tror jag, lite drygt. Och så var jag sjuk resten av tiden jag var där. Jag kom hem igår kväll, men har fortfarande feber. Så det blir inget jobb för mig resten av den här veckan.

RSS 2.0