Eurovision med mera

Inte har det blivit mycket skrivet igen heller... Men men, har man inget att skriva så har man inte. Eller så har jag helt enkelt inte orkat :P

I fredags på kvällen var jag hem till Ewis, Mattias, Isabelle och Isac. Eller ja... Mattias var inte hemma, men men. Riktigt trevligt var det i alla fall. Isabelle är så himla söt. Hon ville sitta och gosa lite med mig i soffan. Och så efter en ganska lång stund så säger hon: Madde, du är min förebild. Ojoj, vilken press liksom, men hon är så söt.

På lördagen var det ju äntligen dags för Eurovision Song Contest 2012. Jag åkte i vanlig ordning hem till familjen Ek för att avnjuta detta där. Och då var min bror, svägerska och brorson också där, mycket trevligt! Och så himla bra att Sverige vann!!

Här kommer mina tre favoritlåtar:

1. Sveriges låt Euphoria! Jag måste säga att jag blir väldigt patriotisk när det gäller såna här tävlingar. Det spelar ingen roll ifall Sverige skulle ha en superdålig låt så skulle jag ändå heja på Sverige in i det sista. Men det är nog fler som gör så också.



2. Serbiens låt. Har ingen aning om vad han sjunger för något, men jag tycker att melodin är väldigt fin och så har han fin sångröst. Kul också att inte alla sjunger på engelska.



3. Estlands låt. Samma som ovan. Fin sångröst, fin melodi och kul att de vågar sjunga på estniska och inte engelska :)



Ja det var mina tre favoriter i alla fall. Många säger att Ryssland borde ha vunnit, men ärligt talat tycker jag inte att den låten var så bra. Tanterna var söta och det var roligt att de ställde upp, men själva låten... nja...

Söndag sen, perfekt väder för konfirmanderna. Mia och jag satt ute lite och åt sen i solen :) Då fick hon nåt sms av den som var ansvarig för lovsången på nattvardsandakten att han inte kunde... Så jag och Mia tog tag i det hela, gick fint! Johan på djembetrumma, Mia och Martin på sång och jag på sång och gitarr. :)
Sen blev det en skön promenad efteråt och då kunde jag gå i mina flip-flopar (säkert felstavat, men jag bryr mig inte, för ni fattar...) så skönt! Vissa förstår inte hur jag kan tycka att det är skönt att gå i såna, men det är sommar för mig. Det var så härligt när jag var i Guatemala för då kunde jag gå i såna nästan hela tiden :)
Men snart när jag bor i Storuman blir det väl inte så mycket sånt kanske... Haha! Jodå de har sommar där också, även om inte vissa tror det.

Värme!

Alltså vad skönt det är med vårvärmen som är! Jag tycker om maj. Värmen börjar komma ordentligt, massor av vårblommor och nu blommar häggen och äppelträden :) Mycket bra, mycket bra!

Idag slutade jag klockan ett, riktigt skönt. Men inte gjorde jag nåt vettigt för det, för jag var så trött. Kom hem från jobbet efter halv elva igår kväll och så började jag jobba halv sju i morse... Så jag bara segade hela dan. Ikväll har jag varit på sista körövningen och så var Maja och jag ut och sprang en sväng. Haha men innan jag var ut och sprang så har jag lärt mig en sång på hindi. Vi har en indier på besök i vår kyrka nu ett tag och han ville lära ut en sång till några och såklart att man ställer upp. Eller lärt och lärt, jag kan ju inte direkt säga att jag har lärt mig den... Men men...


Igen!

Ja nu var det länge sen jag skrev igen. Har hunnit med massor :)
I helgen var jag i Storuman igen. Blev bjuden på palt hemma hos Rebecca och Lars... Hm... låt mig säga att det inte är min nya favoriträtt. Men men, jag kanske måste ge det lite tid. Det är nog inget som står på min lista att jag ska lära mig att göra i alla fall. Inte ens när jag blir norrlänning...

Vad gjorde vi mer? Tja... säg det. Var till Lycksele en dag tillsammans med Marcus bror Magnus och hans familj. Shoppade inte direkt nåt. Tittade på skor, men hittade inga.
Var ute vid deras stuga och fixade lite. Eller ja, jag gjorde väl inte så mycket direkt. Eldade lite och körde lövuppsamlare! Några grejade med bryggan, men jag kan ju inget sånt.
Gick en skön långpromenad i vårvärmen. Det var nice! Vi gick lite mer än en timme tror jag.
Nu orkar jag inte skriva mer om helgen.

Igår hade vi rekreationsdag med jobbet. Då var vi först och åt god mat på en restaurang i Uppsala och sen spelade vi minigolf. Rackarns bara att jag inte vann över Lotta, men en andraplats är väl inte fy skam det heller. Härligt med en sån där dag att bara få umgås utanför jobbet. Och så dessutom få betalt som en vanlig dag. Bra jobb eller? Japp!!

Här kommer en bild på mina härliga kollegor, hoppas det är ok för dem att jag lägger ut den här, men det hoppas jag... :)

            Och så en på mig när jag spelar minigolf!

Jaja nu ska jag snart tillbaka till jobbet igen för ett styrelsemöte. Sista mötet ikväll så jag tänkte väl ta en sväng förbi ICA och handla nåt gott att bjuda på.
Over and out!

På minuten

Igår var jag med på fredax. Jag var ju ledare där förut, men det funkar ju inte riktigt med fredagkvällar längre när man åker bort rätt ofta på helgerna... I alla fall så var det jättekul igår. Vi körde "På minuten" med dem. Roliga grenar, roliga ungdomar, roliga kommentarer och roliga ledare, kan det bli annat än bra? Och så coachade jag ju såklart mitt gäng till seger :P Haha det var verkligen inte min förtjänst, de var suveräna!!

Snart kommer ett gäng av dem hit. De ska sova här ikväll. Eller ja, vi sover väl inte så mycket så vi får se hur pigga vi är imorrn. :)

Vilken dag!

Det går ju att hitta nåt positivt med de flesta dagarna. Idag var jag så himla trött när jag gick upp. Ändå så tycker jag att jag inte somnade jättesent... Jaja... :) Skönt i alla fall med utedag idag, vi grillade korvburgare...
På kvällen idag hade vi avslutning på Smulkul, min barngrupp. Riktigt skoj hade vi. Vi lekte nåt som hette Smulkulleken och jag var fångvaktare!
Nu sitter jag och kollar på Revenge... Har inget att skriva egentligen så jag slutar för kvällen

ja

Det går inte så bra för oss med myrorna på jobbet... Hm... vi har gjort precis som det står... Men det förstås, vi är inte säkra på att alla kommer från samma stack... det blev lite inbördeskrig i myrvärlden så det kanske beror på det. Usch, jag vill verkligen inte gå till nån myrstack, men jag får väl offra mig antar jag. Usch, ska försöka lura på nån kollega det ;)

Annars den här veckan har vi kört hårt med Barna Hedenhös på jobbet. Barnen har sagt massor med saker de vill lära sig om dem och idag tillverkade vi egna leksaker: kottdjur, dockor av trädgrenar och annat. Två barn började bygga en hundkoja till Urax, det blev riktigt bra!!

Idag skulle jag tvätta hade jag tänkt, men ändrade mig när det regnade. Jag ville ju kunna hänga ut tvätten... Får se om det är bättre nån annan dag :)

Har till och med varit ut och sprungit en sväng ikväll. Det blev inte så långt, typ 3,5 km, men det är ju i alla fall en bra början :) Maja är kul att springa med hon!

jopp

Bilen funkar toppen igen! :) Känns skönt måste jag säga. Inte för att jag har använt den nåt i helgen, men ändå. Jo bara lite i fredags kväll, men sen har det stått och vilat :) Har tagit fram cykeln nu när det är så härligt ute.
I fredags morse när jag kom till jobbet kikade jag lite på myrorna. Alla hade dött... Hm... inte så bra kanske... Men vi får testa igen på måndag och se om vi lyckas bättre då. Ni kanske tycker jag är hemsk, men jag känner inget som helst medlidande med myrorna, hemska jag!
Har varit typ hela helgen i kyrkan. Vi har haft missionshelg! Vi hade gäster här från Estland och Rumänien och de har berättat mycket om arbetet där. Har varit superintressant. Lördagen var jag i kyrkan hela dagen och så på gtj idag. Sen har jag varit ute en hel del i solen, gått nån promenad och så bara slappat. En bra helg med andra ord!

Hoppas det blir en nice vecka nu med fint väder och lite värme!


Underbart med maj :)

Ja då har vi hoppat in i maj måndag. Vad tiden går snabbt ändå. Maj brukar vara så himla härlig här och det är redan varmare ute, härligt tycker jag. :)
Har som vanligt hunnit med en hel del. Min fina bil har gått sönder lite, bränslepumpen... men nu har jag fått hem en ny och imorrn ska den sättas dit. Sen hoppas jag att bilen fungerar som den ska igen. Som tur är har jag kunnat låna bil de här dagarna. Det är bra att ha snälla vänner omkring sig!
Idag har jag jobbat i alla fall. 7 - 16.30 lång dag kan man säga. Vi hade utedag, det är härligt och idag var det dessutom fint väder, inget att klaga på med andra ord. Idag satte vi ihop en myrvärld och jagade lite myror och stoppade ner där. Får se hur det går... De ska tydligen börja göra gångar och sådär så det blir spännande att se. Hoppas verkligen att inga rymmer bara för jag gillar verkligen inte myror! Det vet de som känner mig bra ;)
Sen har jag varit på Smulkul. Idag var det 5-kamp! Gick superbra! :)

Imorrn är det fredag! Och jag slutar jobba klockan 13 :)


RSS 2.0