Typ en vecka av mitt liv

Förra helgen tillbringade jag i Stockholm med Marcus och hans familj. Riktigt nice var det! Konsert med Carola på Tyrol - en riktig höjdare vill jag lova. "Elvis, Babra och jag" hette konserten och bjöd på många bra låtar, bra uppträdande och så. Vi åkte även "Skyview" på utsidan av Globen och därifrån var det mycket fin utsikt. Sen innehåll helgen såklart shopping, god mat, trevligt sällskap, tunnelbaneåkande, taxiåkande, lite stressande för att hinna med vissa saker... I alla fall en väldigt trevlig helg.
Sen på måndagen åkte jag hem från jobbet för jag hade feber och blev hemma 2 dagar till efter det. Så tråkigt det är att ha feber. Men å andra sidan typ bara sover man då, men det är ändå så tråkigt.
Torsdag fredag blev det Stockholm igen, den här gången för att gå första två dagarna i en förskolechefskurs. Ja precis, jag är ju förskolechef nu som det så fint heter! Två intensiva dagar med nya människor, föreläsningar om nya läroplanen, krishantering, skolinspektionen och bris. Så nu är mitt huvud helt fullproppat med information om dokument man måste ha, saker man måste göra osv... Känns som att det aldrig kommer ta slut. Vilken tur att det är helg nu så att jag får vila och smälta allt det här lite innan jag ska börja jobba. Igår kväll var jag så trött när jag kom hem så jag orkade inte göra nåt. Jag bara låg i soffan och tittade på Idol och det var trevligt och skönt måste jag säga. Btw så tyckte jag att rätt person fick åka hem också :)
Idag har jag i alla fall varit och fyndat en sväng på Öppen Hand. En halsduk, ett par stövlar och några böcker. Det är en jättefin dag ute. Solen skiner och ja, jag kan väl bara kalla det för en vacker höstdag. Termometern visar +14 grader utanför mitt fönster så det är ju toppen! Marcus däremot hade lagt upp en bild på fb där det var snö... Han är och jagar idag... Haha tur att jag inte är där nu och jag hoppas snön försvinner till nästa helg när jag ska dit.

Fotografen Kalle Svensson

Började jobba tidigt idag med, tredje dagen i rad nu... Jaja jag får äta frukost på jobbet då och det är ju fint! Idag hade vi fotografering... Ibland kan det verkligen vara en pärs att ha det med så många barn, men jag tycker att det gick ganska bra idag. Fotografen bjöd verkligen på sig själv och det är ju alltid roligt. Han hette Kalle och då frågade barnen om han hette Kalle Svensson och det sa han att han gjorde... (På riktigt hette han ju något annat i efternamn, men det var ju kul att han hängde med i barnens tankar där) Så vi sjöng såklart sången om Kalle Svensson... :)
Nej, nu ska jag väl greja lite här hemma innan jag ska tillbaks till jobbet igen för lite kvällsarbete. Men imorrn är det fredag och det ska bli skönt med helg!

Idag var första gången...

...som jag behövde skrapa is på rutan på morgonen. Hade inga vantar på mig så jag frös rätt bra om händerna också. Tur att det inte var så tjockt lager...

Helgen igen

Nu här helgen slut, måndag igen alltså med allt vad det innebär. Men jag måste säga att det var kul att jobba idag. Hade 5 - årsgrupp på förskolan idag med de äldsta barnen. Idag pratade vi om kroppen och var olika kroppsdelar heter. Först fick de stå upp och så sa jag olika kroppsdelar som de skulle peka ut. Det var lite roligt med kroppsdelar som till exempel skuldra för det var lite klurigt för dem. Men de lärde sig snabbt!
Jaja nog om jobbet. Nu till den härliga helgen!

I lördags visade jag Marcus såna viktiga saker som Öppen Hand :)
Sen träffade vi Sara & Mattias i Uppsala och åt ute på en uteservering. Det fanns inte plats inne på restaurangen tyvärr, men vi satt ute med filtar och med infravärme och det var i alla fall ok. Lite kallt på slutet, men det gick bra. Sen var vi på bio och såg Abduction, den var rätt bra. Sara och jag hoppade till på samma ställe på filmen... En rolig grej var att när det blev tyst en stund på filmen så var det en kvinna som fällde nån rolig kommentar vilket belönades med ett allmänt skratt... :)
På söndagen var vi i kyrkan och sen blev det hem till Johan och Maja på kalas, gott m tacos :) Han fick väldigt snygga presenter av oss...
Efter det var vi hem till Edinge och plockade svamp. Jag trodde inte mina öron, men det var första gången Marcus plockade svamp :) Så han fick med sig massor med svamp hem till Storuman. Tror han skulle ge dem till sin mamma.
Sen var vi hem till min lägenhet och bara slappade och myste lite.

Äntligen (!) fredag!!!

Det är något speciellt när det blir fredag. Bara känslan av att det är fredag är så härlig tycker jag. Ledig i två hela dagar + fredagkvällen, inte illa inte illa!
Igår testade jag nåt nytt. Det var så att jag hade hört två kollegor på jobbet prata om hur man får bort såna där småflugor som man kan få i köket. Jag brukar sällan ha såna, men igår såg jag två stycken så nu tänkte jag att jag ska testa om det som de sa fungerade och det gjorde det faktiskt.
Så nu kan jag rekommendera att om man vill ha bort dem så kan man i ett glas ha:

* äppelcidervinäger
* diskmedel
* honung

Jag var väl lite småskeptiskt, men i morse när jag vaknade så låg det två flugor där i och nu har jag inga kvar så det fungerade faktiskt! :)

Ha det bra! Nu ska jag bara njuta av att det är helg! (Och såklart av att Marcus kommer hit!) :)


Hur orkar man??

Idag när jag åkte hem från jobbet så mötte jag en bil... Eller ja, jag mötte såklart flera... Men i alla fall... när jag åkte på en liten väg så mötte jag en bil och föraren pekade finger åt mig. Kan undra vad anledningen till det var? Jag körde inget konstigt och jag gjorde inget konstigt vad jag vet. Hur orkar folk hålla på? Jaja det var nog i alla fall första gången det hände mig. Har ingen aning om vem det var. Annars känner man ju igen många bilar på den vägen...

Söndag igen då

Var så himla trött när jag vaknade idag. Somnade alldeles för sent igår så jag får ju skylla mig själv såklart, men men...
Idag sjöng vi med kören på mötet, jag tror det gick toppenbra! Vår körledare såg glad ut i alla fall... Så spelade jag och Johan drama också. Vi hade väl inte direkt övat så mycket, men det gick bra. Nu var ju inte manus så svårt, men ibland skulle det ju kännas bra att öva några fler gånger. Men men, han som skriver manus gör så bra manus och vi får improvisera lite om vi vill så det känns ju bra, det blir ju roligare då!
Sen grejade jag hemma och stack även in till Uppsala och handlade lite saker som jag behövde. Intresseklubben antecknar!

En lördag där man hinner med en del...

... men den börjades med en skön sovmorgon. Det är så skönt att inte behöva ställa nån klocka tycker jag. Låg kvar rätt länge och läste också, skönt att inte behöva gå upp direkt när man vaknar tycker jag!
Idag var jag iväg på 20-årsjubileum på jobbet. Det var rätt trevligt. Jag fick tillsammans med vår ordförande vara med och ta första spadtaget där vi ska ha nya klätterställningen sen. Haha vi använde en gul leksaksspade, såg nog ganska roligt ut. Två av mina kollegor tog kort med sina mobiler och skickade korten till mig direkt... De är roliga de!
Sen åkte jag iväg med ett gäng hem till Mia och Kjell-Åke i Upplands Väsby. Det var trevligt. Vi spelade spel och fikade. Tomas ställde kryddburkar här och där. Uppe på en bokhylla hade de ordet "LYCKA" skrivet med såna där vita bokstäver, de kan man ändra så att det blir "CYKLA" istället om ni inte visste det...

RSS 2.0