En lektion...

Idag fick jag mig en lektion av en 4-årig kille på jobbet... Det låg två par strumpor på golvet och jag frågade vems det var. De som hade tagit av sig dem och lagt dem där kom fram och tog upp dem och då sa jag till dem att de kunde lägga strumporna på sina hyllor ute i hallen istället så att de inte tappades bort. De började gå mot hallen och så vänder sig den ena killen om och säger: "och du, det het int strumpor, det het sockar"...
Det var dagens lektion för mig... ;)

Coolt!

Idag fick jag ett mycket roligt telefonsamtal. Tänk att drömmar kan stämma ibland, det är väl coolt! :)

Idag fyller Marcus år också så jag började med att gå upp tidigt och ge honom lite frukost på sängen. Jag tror han blev glad. Sen var jag på jobbet och så hem för att förbereda kalas. Det blev både trevligt och gott!

Myggor...

...dras till min blodgrupp har jag läst... Inte så bra, inte så bra. Kan man byta eller? Nu förstår jag varför de gillar mig men låter bli mina kollegor... Jag får väl impregnera hela mig med myggspray så jag kan överleva här...

Vilken härlig lördag!

Ännu en härligt varm dag. Så skönt att det äntligen är sommarvärme. Det har vi ju inte blivit bortskämda med i år hittills... Så vi passar på att vara ute och göra såna där somriga saker :)
 
Igår drog vi ut med båten och åkte till stugan i Rönnäs. Härligt härligt. Det är så fint där och stugan ligger precis vid vattnet. En sån där stuga som man bara drömmer om att få ha eller vara vid.
I alla fall så testade jag att köra jet-ski igen igår. Första gången var förra året och det gick väl sådär då. I år gick det bättre. Men jag kör mest ut på vattnet och vänder och sen tillbaka igen, jag kan ju inte köra lika proffsigt som Marcus. Haha jag har inte så bra balans när jag kör tror jag. Men kul är det i alla fall. Och lite jobbigt för armarna. Här är i alla fall lite bilder från det...
 
Japp, sådär ser den ut. Där står Marcus och instruerar lite... Det är vingligt i starten...
 
Se där ja! Jag tog mig i alla fall upp på fötterna och det är en härlig känsla att åka fram på vattnet :)
 
Och så kraschade jag. Men jet-skin forsätter puttra fram lite så här försöker jag simma för att ta den igen... Och jag lyckades faktiskt.
 
Sen blev det vattenskidor igen! Verkligen så himla roligt och härligt! Och vädret var perfekt. Mikaela och jag skulle testa att åka en dubbel. Gick finfint och vi åkte sen sväng.
 
Här går vi in för landning :)
 
Sen åkte jag och Marcus hem till en av hans kollegor och åt mat. Trevligt trevligt. Vi åkte MC dit och det var härligt!
 
När vi kom tillbaka åkte vi ut på Rönnäs igen och åkte med Ullis ut på en fisketur. Men det nappade inget. Och så sa jag att jag skulle kasta sista kastet och sen ge upp för det började bli mörkt och vi såg inga tecken på att det ens fanns några fiskar. Och då högg en gädda! De är ju roliga att fånga. Så vi kämpade på ett tag och fick till slut upp den, trots en väldigt liten håv.
Jag tänkte att jag skulle kasta i den igen, men den hade lyckats ta kroken på nåt jättekonstigt sätt så att den satt genom tungan. Det var ju bara att döda den och försöka skära loss kroken och det var inte så lätt kan jag lova.
Här är i alla fall ett foto på min fångst.
 
Den vägde 2,9 kg.
 
Over and out!

Surströmming...

...luktar verkligen äckligt. Igår var jag på surströmmingsskiva eller vad det heter. Men Marcus hade köpt kött till oss så vi grillade lite... Det var fler som inte åt surströmming så det kändes inte så konstigt att inte äta. Usch för att äta nåt som luktar så äckligt... Jag säger bara: tur att vi satt ute...
 
Sen åkte vi vattenskidor. Det är så himla roligt!! Och igår lyckades jag med bedriften att inte ramla någonting. Det var första gången. Haha det var ju tredje gången gilt som jag åkte så det kanske var därför. Jag ramlade inte i starten och inte när jag släppte taget och skulle gå iland. Skönt skönt skönt! Jag vill åka idag igen så jag hoppas det blir så.
 
 
 

Jag har...

...blekt håret. Så nu är jag ganska blond. Foto kanske kommer om jag tar något. Annars får ni komma hit och hälsa på så får ni se :)

Helgen

Helg helg helg. Jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde i helgen, så den var säkert ok. En sak som är säker det är i alla fall att det var grymt skönt att få sova lite. Jag var så trött i fredags när jag kom hem från jobbet så jag sov ungefär 45 minuter. Det behövde jag. Man blir trött av att börja på ett nytt jobb. Nya barn, nya kollegor, nya lokaler, nya rutiner osv osv osv. Ja ni vet säkert hur det är.
På fredagkvällen var vi i alla fall på möte. Marcus spelade trummor och gospelkören sjöng. Alltid lika kul att lyssna på dem.
Igår åkte Marcus och jag en sväng på motorcykeln. Eller ja, vi kanske åkte mer än en sväng. Vi åkte till Lycksele och dit är det 10 mil enkel resa. Jag vet inte, men det kanske inte bara räknas som en sväng...
Idag har jag i alla fall jobbat och det är skönt att jag slutade tidigt i dag :)

Thursday

Torsdag idag... längtar efter helg. Inte för att vi har planerat in något speciellt att göra då utan helt enkelt bara för att det är helg. Ska bli skönt att vara ledig igen och det ser ju ut som att det ska bli bra väder!! :) Det kommer säkert innebära massor med skoj.
Har hunnit med en del idag. Först jobbat 9-17. Sen åt vi lite mat och så var vi barnvakt åt Marcus brorson Josua en stund. Vi tittade på Bilar 2 och så hade vi lite brottningstävling. Medan han tittade lite på Bilar 2 så hann jag även bära ner lite kartonger i vårt förråd. Det är riktigt fullt nu och det ska bli skönt om ungefär en månad när vi får tillgång till ett till... Jag tror våra grannar har rätt många stycken och snart flyttar de så då ska vi ta ett till :)
 
Nu ska jag fixa lite fika till oss innan i alla fall jag ska sova så jag skriver inget mer nu.

Första dagen på nya jobbet

Idag har jag jobbat min första dag på nya jobbet här uppe. Det är mycket man ska ha koll på, men överlag så känns det bra. Jag får väl ta det lite som det kommer. Mina nya kollegor verkar i alla fall vara bra och det är ju viktigt! Den här veckan går jag som lite "utanför" schemat, men nästa vecka börjar jag på riktigt så att säga. Känns bra att ha det lite så. Jag tror att mitt schema blir bra också, vi kommer att rulla på ett 6-veckorsschema. En nackdel med det är ju att jag inte kommer ha en chans att lära mig det utantill, men jaja, dagens i-landsproblem så att säga...
 
Sen på kvällen idag var vi ut på Rönnäs. Vi grillade och så fick jag vara med och lära mig baka tunnbröd utomhus där på en häll. Det var Barbro, Marcus mamma, som visade mig. Riktigt skoj och gott blev det med. Så nu ska vi fika lite nybakat tunnbröd jag och Marcus :)

Biltvätt

Ja idag hände det. Min bil blev välbehövligt tvättad. Vi tvättade och tvättade och använde medel efter medel och när jag tyckte att bilen var ren så var vi typ bara halvfärdiga... Jaja men mycket fint blev det och jag har aldrig sett bilen så ren. Hoppas bara man inte behöver göra om det för ofta. Jag kommer nog inte våga köra någonstans med bilen nu för då kommer den bli smutsig...

Nog om det! Imorrn är det min första arbetsdag här uppe i Norrland. Jag kommer alltså arbeta på en förskola som heter Solbacken. Jag vet inte så mycket just nu, vet inte ens hur länge jag jobbar imorrn så det får jag väl se då. Men jag ska infinna mig klockan åtta på morgonen i alla fall så jag får försöka somna snart tror jag. Inte så lätt när man har somnat sent nästan alla kvällar (nätter) hittills, men jag får väl göra ett försök i alla fall.
Jag skriver väl lite imorrn om hur det var att börja jobba kanske, vi får se ;)

Vattenskidor

Jag har åkt vattenskidor!!! Det var första gången jag gjorde det igår. Det tog en sisådär 6-7 försök innan jag lyckades, men sen så åkte jag och det var härligt. Skönt att jag hade våtdräkt för det var rätt kallt i vattnet, ungefär 16 grader skulle jag tro. Men efter ett tag kändes det inte så kallt, men jag kanske hade domnat bort, vem vet :)
 
Här är ett foto som jag tog med mobilen på väg hem igen. Vi åkte båt :)
 
 
Idag åkte vi vattenskidor igen! Jag klarade att resa mig på första försöket och det var alldeles spegelblankt på sjön. Kändes härligt! Såna dagar åker man ju gärna lite mer vattenskidor...
 
Här är ett foto när jag åker vattenskidor. Marcus tog det från båten :)
 
 
Och så idag åkte jag en sväng på vattenskotern med Marcus svåger Lars. Jag är ju inte jätteförtjust i att bli skjutsad på något slags fordon överhuvudtaget och det sa jag till honom. Men det gick helbra och var superkul. Han körde rätt fort och det kändes härligt. Som avslutning när vi kom in mot land igen så tror jag han la i backen och så tippade vi. Haha jag blev jättechockad tror jag för jag trodde inte att man kunde välta med vattenskoter. Jag trodde jag skulle få den i huvet eller nåt, men det fick jag inte. Det var premiärvältningen med vattenskoter. Jag tror inte nån av de andra nånsin hade sett en sån välta. Jaja, jag hoppas det blir nån mer tur i alla fall, för jag tycker det var härligt att åka :)
 

Fjällvandring

Fjällvandring var det ja. :) Vi packade våra grejor, vägde dem och drog iväg mot Hemavan där vi skulle starta.
Både vädret och humöret var på topp. Vi var 9 st tappra människor som gav oss iväg och vi var också 9 st ännu mer tappra människor som kom tillbaka dagen efter. Även om det då hade känts som att vi varit borta mycket längre tid.
Efter att ha ställt in remmar och allt på ryggsäckarna var vi redo att ge oss iväg. Kungsleden var det vi skulle gå på, i alla fall i början.
 
                                                                       
 
Ja! Hela vandringen började med ca 3 km uppåt... Man kunde ta linbana den första biten, men det gjorde vi inte till någons glädje (inte)...
 
Vi blev överraskade av någon regnskur och tog snabbt på oss regnkläder över våra vandringskläder. Regnskuren varade i ca 5-10 minuter och sen tog vi av oss regnkläderna igen... Bra med övning :)
 
Vi gick och gick och gick och det var fint däruppe. Så stannade vi och åt lite och så gick vi vidare igen.
 
Efter ungefär 12 km kom vi fram till platsen där vi skulle övernatta. Det var jättevackert där. Det hette Viterskalet. Här kommer en bild på det.
 
                                                                        
 
Dag nummer två började med jättefint väder. Sen började det regna och så regnade det hela dagen. Jag vet inte riktigt hur långt det var vi skulle gå den dagen, men jag tror att det slutade på ungefär 2,3 mil. I regn... Men vi hade ändå humöret på topp så gott det gick och vi fick gå över en hel del bäckar. Jaja, jag skulle nog ha kallat en del av dem forsar eller floder, jag vet inte. Men stora var de i alla fall. Fast riktigt roligt att gå över var det. Ibland fick vi gå över på snö och det kunde ju vara lite läskigt om det skulle hålla eller inte, men det gjorde det ju.
 
                                                               
 
Renar såg vi ju också så här kommer en bild på det med. Det var ju inte bara en ren kan jag lova!
 
                             
 
Till slut tog vi oss i alla fall ner och jag tror vi alla var riktigt trötta då. Då var några av oss iväg och åt pizza och några andra fikade hemma hos några. Det var riktigt skönt att byta om till torra kläder för jag var blöt rakt igenom. Det enda som inte var blött var fötterna för jag hade gummistövlar på mig.
Men jag måste säga att trots att dag nummer två var superjobbig så är jag grymt sugen på att fjällvandra igen :)

RSS 2.0