En kanins namn

Idag har jag träffat en kaninunge. Den hade inget namn, men nu tror jag att den heter Madde. Så jag har fått en kaninunge uppkallad efter mig :) Det ni!
Nu längtar jag efter semester! Men det är en vecka kvar att jobba... Hoppas inte all värme försvinner när jag blir ledig bara för det skulle kännas supertråkigt!


Roliga kollegor!

Har varit sjuk i två dagar och det är verkligen tråkigt. Finns inte mycket man kan göra då. Igår hade jag så ont i huvudet så jag bara låg hela tiden och orkade inte röra mig. Idag har jag ändå orkat göra lite, se en film, sitta lite vid datorn. Tiden går ju liksom lite snabbare då. Nu på kvällen var jag iväg hem till en kollega tillsammans med alla andra kollegor. Vi hade lite avskedsmiddag för en som ska sluta och vi hade lagat lite olika rätter. Mycket gott blev allting i alla fall! Sen badade två av dem i ett badkar som hon vi var hos hade nedsänkt i altanen. Har aldrig sett det förut, men det verkade ju fungera bra i alla fall. Fick även höra lite roliga historier som hänt två av mina kollegor. En hade lyckats kasta kaffe på en annan förälder när de tittade på fotboll utomhus och en annan har precis råkat kasta sin telefon i Rastsjön. :) Egentligen inte så kul kanske, men jag skrattade otroligt mycket. Men det brukar jag göra så det kanske inte säger så mycket.

En onödig app...

Haha jag har hittat en app som är rätt rolig och mycket onödigt. Men det är väl de flesta apparna... Det är i alla fall ett spel som heter Ant Smasher. Haha ni kan ju fundera över varför jag tycker det är kul... :) De som känner mig lite vet nog i alla fall varför! Har ni några tips på roliga appar så kan ni ju höra av er :)


Tänkvärt

Jag bad om styrka... och Gud gav mig svårigheter för att göra mig stark.

Jag bad om visdom... och Gud gav mig problem att lösa.

Jag bad om välgång... och Gud gav mig muskler och hjärna till att arbeta.

Jag bad om mod... och Gud gav mig faror att övervinna.

Jag bad om kärlek... och Gud gav mig människor i nöd att hjälpa.

Jag bad om väntjänster... och Gud gav mig möjligheter.

Jag fick inte det jag ville ha. Jag fick allt jag behövde!

Tänkvärt tycker jag! Man ber om olika saker och sen så får man det på ett sätt som man kanske inte tänkte sig. Gud vet ju vad vi behöver, men vi ser det inte alltid själva.

Bröllop, barnvälsignelse och Harry Potter :)

I lördags var jag på bröllop. Det var Therese och Mattias som gifte sig. De var så himla fina! :) Det var jättefint program i kyrkan och festen var rolig med många tal och en del sång. Maten var toppen, men det bästa av allt var såklart att Therese och Mattias såg så lyckliga ut. Och det vore ju konstigt annars :) Jag fick vara med och läsa bibelord och be för brudparet i kyrkan och det kändes verkligen som ett hedersuppdrag och en förmån, att jag av alla personer fick vara med och göra det :)


                         



I söndags sen så var jag på gudstjänst i Furuhöjden (såklart). Det var barnvälsignelse också. Frazze och Elisabeth fick bära fram sin son David till barnvälsignelse. Han verkar vara en väldigt glad kille och sprattlade med benen i luften typ hela tiden. Efter det var det fika - gott!

Igår kväll kollade jag äntligen på Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Snart har ju del 2 biopremiär och jag måste ju se del 1 innan jag ser del 2, logiskt va?! Den var bra... Men böckerna är ju såklart bättre tycker jag.


Gårdagen

Igår kväll på fredax hade vi cykelspårning. Det var kul gäng som var där (som alltid...) och de drog iväg på sina cyklar. Efter en lååååång stund ringer min telefon. Jag står då ute på en station (eller ja, sitter inne och fikar), då säger de tjejerna som ringer att de inte vet vart de är. Men sen säger de att de ser flaggstången på gården där jag är. Det är bara det att de hade ingen flaggstång utan tjejerna menade antennen... Jaja ganska lika kanske... :) På min station skulle ungdomarna cykla en bana på så lång tid som möjligt och utan att sätta ner fötterna. Gjorde man det fick man avdrag på tiden med 5 sekunder/fot. För den första gruppen gick det ganska bra, men sen när den andra gruppen kom blev det lite mer spännande. Ungefär en och en halv meter från start fanns det ett träd. Det cyklade en person in i och ... tja... vad kan jag säga... när hon kom bort från trädet hade hon redan haft 10 fötter i marken... Det innebar redan 50 sekunders avdrag på tiden... Sen vid nästa träd var hon uppe i ungefär 15 fötter tror jag... Jag stod typ och skrattade hela tiden, oväntat va!? :) I alla fall... om ni undrar var hennes sluttid blev så blev det -19 sekunder!!!!! Man kan väl säga att hon var snabbast av alla...
Sen när vi kom tillbaka till kyrkan så fikade vi och hade andakt där Elin pratade om fasta. Efter det såg vi filmen Horton... Om ni inte har sett den så var den rätt så rolig. Det fanns några roliga klipp där som ni borde se :)
Ett citat var i alla fall: "I min värld är alla en ponny som äter regnbågar och bajsar fjärilar"... What can I say?

Kurs

Nu har jag varit på kurs i två dagar. Jag var till Wiks slott och det var ju roligt bara att komma dit och se det. Slottet byggdes på 1400-talet nån gång. Förutom massor med olika föreläsningar fick vi även höra en hel del om slottets historia och ägare hit och dit. Men då var man ju så trött i huvudet av all information så man orkade inte riktigt lyssna. Mannen som berättade var i alla fall ett riktigt original. Eller ja, det är vi väl allihopa, men han skämtade typ hela tiden (ibland lite för mycket).
På kvällen fick vi i alla fall gå en slottsvandring då vi blev guidade av mannen som jag skrev om ovan. Det var roligt att få komma in i slottet och se hur det såg ut där. Bland annat såg vi Sveriges äldsta kakelung, men jag kommer inte ihåg hur gammal den var. Jag tog i alla fall ett foto på den som ni kan kika på om ni vill. Efter det fick vi avnjuta en 3-rättters middag nere i borgsalen - mkt gott vill jag lova!

                                              
                           Wiks slott                           3 kronor...                 Sveriges äldsta

Hurra!!

Idag blev jag så glad! Jag såg att det blir bibelskola igen i Furuhöjden i höst, så jag passade på att anmäla mig direkt. Lika bra så att det blir av. Jag trodde inte ens att det skulle bli någon i höst, men det blev det! Så om nån vill hänga med mig och gå den så går det jättebra. Det är 4 helger på hösten och jag hoppas och tror att det blir intressant!

En mycket bra låt!

Vill bara dela med mig av en låt som jag tycker är så fantastiskt bra. Så lyssna och njut!


Kanothajk

Nu i helgen har jag varit på kanothajk m en del av ungdomarna i kyrkan.
Först åkte vi till en badplats och satte upp tälten... Haha tältet som jag var med och satte upp blev helt klart bäst. Vi satte det typ mitt på gången och det var stenhårt... Men där skulle ju killarna sova så det var väl helt ok för oss tjejer :) I tältet där vi tjejer skulle sova satte vi inte upp några innertält för vi tyckte ju att det var lite onödigt. Vi badade, grillade, lekte röd - och vita rosen, hade andakt osv... Sen skulle vi sova och det var ju inte så få myggor... Men vi var noga med att hela tiden stänga dörren in till tältet så snabbt vi kunde. Helt myggfritt var det dock inte och varmt var det... Men men, hellre svettas än få massor med myggbett. Sen när några hade somnat (typ 2 personer) kom vår kära vän David på att han skulle gå ut och göra nåt... Helt plötsligt så var det som att det var en miljon (det lät som det i alla fall) myggor INNE i tältet. Då hade han inte stängt dörren... Då (ca klockan 2 på natten) gav vi upp, väckte de två som sov och satte upp innertälten med myggnät. Sen sov vi ganska bra i värmen, vi slapp i alla fall myggen...
Vi vaknade rätt tidigt på morgonen och enades om en sak: morgondopp! Det var så otroligt skönt att hoppa i vattnet och svalka sig lite. Det är härligt med sommarvärme, men att vakna i ett tält och vara så varm så man smälter bort är kanske inte det man längtar efter jämt.
Sen var det dags för frukost, hoppackning och kanotfärd. Efter många om och men kom vi iväg... och så körde vi fel, men bara en gång... Jaja i med kanoterna och iväg. Några höll på att välta direkt, men ingen gjorde det faktiskt. Några sicksackade dock väldigt mycket, men det kanske var planerat. Det lät inte så på ljuden, men jag kan ju ha fel...
Paddling är härligt, men i den här värmen är bad härligare. Så vi stannade på ett ställe och badade och där blev vi kvar resten av dagen.
Lägger upp lite foton med :)

           


Golf...

Haha och nu menar jag inte min snygga bil förstås, även om ni kanske tror det. Nej, den här gången menar jag faktiskt golf som i sporten golf. För visst räknas golf också som en sport?
I alla fall så följde jag med Ulla och Bengt och slog lite bollar på driving rangen här i Alunda. Riktigt kul var det! Det trodde jag inte riktigt att det skulle vara, ska jag väl erkänna... Men jag hade väl bra instruktörer helt enkelt. :)
Så nu har jag lärt mig massor med nya ord som jag inte kommer komma ihåg länge... Hm... vad hette det nu... green kan jag ju förstås redan, men tee (stavas det så?) och fair...nånting... Jaja det var väl ungefär det jag kom ihåg så det var ju inte så mycket med andra ord.

Grekland!!

Har varit i Grekland över helgen tillsammans med min vän Åsa. Trevligt väder, trevligt sällskap, god mat, osv osv osv. Helt fantastiskt skönt var det att komma iväg några dagar och bara göra som man vill :) Känns som att jag har varit borta längre än bara över helgen och då känns det ju ganska lyckat! Så mitt tips är: åk iväg över en helg tillsammans med en god vän och gör nåt kul! :)


Här sitter jag och Åsa framför Akropolis - det var ganska varmt...


Vi hittade en ganska fin kundvagn... kanske vore nåt för Sverige att göra kundvagnarna lite roligare. Eller inte!


Vi var även till en strand... härlig färg på vattnet... Vi hyrde solstolar och bredvid oss hade vi en tant som inte var så glad. Hon gormade och skrek (på rena grekiskan för oss...) och vi fattade ingenting. Och samtidigt verkade hon känna typ allihopa där kändes det som för hon pratade med massor med folk...


Mkt vacker utsikt från ett högt berg. Vi åkte en slags linbana eller nåt sånt upp. Vi tyckte Akropolis låg högt, men det här var mycket högre.


Vi såg en sköldpadda uppe på berget - måste naturligtvis fotas :)


Toadörrarna... Haha!


Helt ok med pool på taket :)

För att summera: jag måste åka på fler weekendresor! Nån som är sugen att åka med på nästa??

Studentdag

Idag har jag varit och firat min minsta lillebrors student. Eller ja, han är väl inte så himla liten längre får man väl ta och inse...
I alla fall så var det inte sån rolig känsla när jag vaknade och insåg att regnet öste ner. Tyckte lite synd om alla som skulle ta studenten idag och inte ha soligt och varmt som det var igår.
Jaja... fixade iordning min brors studentskylt och tog med mig blommorna och hoppade in i bilen för att åka in till Uppsala. När jag kom in till Uppsala så sken solen och det var riktigt skönt. HURRA!! Så vi slapp stå med paraplyer och vi slapp bli blöta :)
När vi hade träffat honom och gett blommor osv så skulle han ut och åka flak med sina klasspolare. Så vi andra stack hem till mamma och förberedde lite för kalaset... Blev riktigt fint måste jag säga!
Sen när alla kom hade vi en trevlig eftermiddag och kväll med släkten och åt mkt gott - tacos! Sen blev det mammas hemgjorda rabarberpaj (mums) och glass och jordgubbar.
Lägger upp lite foton också...

Här väntar vi på Patric... Jonathan håller skylten       Min lillebror Patric - stolt över sin fina skylt...       Perfekt sätt att vänta på... Film, ligga ner i fåtöljen + chips!              Stolt ägare av en egen traktor...


RSS 2.0