Julen

Julafton tillbringades hos min moster tillsammans med några kusiner och min familj såklart. Mycket trevligt! Vi åt all den här vanliga traditionella maten som vi brukar ha. Min favorit är ju såklart mormors köttbullar och det håller i alla fall alla vi kusiner med om. Sen finns det de som tjatar om att sillen är så god, men det har jag aldrig förstått. Det smakar ju inte ett dugg gott... Men men, de kan gärna äta sillen så blir det annat gott över till mig ;)
Efter maten kikade vi på Kalle Anka. Till min kusins stora glädje satt jag och min bror och sjöng med i "Vi ska sy och vi ska klippa..." i falsett. Mycket vackert! Hon satt mellan oss i soffan så hon tyckte nog att det var helt perfekt :)

Sen kom tomten! :) (Det var jag!) När jag hade kommit in igen och bytt om och vi skulle dela ut resten av julklapparna så böjer sig min kusin Emelie mot mig och viskar att jag hade en fin tomtemask. Då lutade jag mig mot henne och sa: "Det var ingen mask"... Haha ni skulle ha sett hennes min då. Jag hade verkligen ingen mask. Jag hade ett skägg och en peruk... Men hon var helt säker på att det var en mask. Jaja... :)

Karl-Bertil Jonsson är ju en höjdare med... "Jag har närt en kommunist vid min barm" och alla de där andra replikerna som man typ kan utantill.

Vi åt hela tiden! Jag trodde inte att man skulle vara mer hungrig. Men framåt 8 på kvällen åt vi några mackor till. Konstigt att man kan bli hungrig sådär igen, men det är ju tur att det bara är jul en gång om året...

Kvällen avslutades med sång och musik i julnatten i kyrkan. Mycket mysigt med många tända ljus. Kan rekommenderas.

Idag har jag varit till Tärnsjö missionskyrka och visat bilder och berättat om min resa till Guatemala. Det var riktigt skoj även om jag var supertrött. Jag vaknade flera gånger i natt för det blåste så mycket. Det var en hel del träd som hade blåst omkull på vägen dit, men det var nån som hade röjt lite så det gick bra. Dagmar hette stormen tydligen. Undrar vem det är som bestämmer namnen på stormen. Tänk om en storm skulle få heta "Stormen Madelene". Haha coolt. Eller om jag skulle få bestämma namnet på en storm, vad skulle jag välja för namn då... Hm... tål att tänkas på. Hoppas att det lugnar sig tills på onsdag så att jag kan flyga då i alla fall.

Här kommer i alla fall ett foto på min nya bil. Jag har ju varit dålig på att lägga upp foton här, men här kommer ett på bilen i alla fall.



Jag lägger upp en bild från Guatemala när jag ändå håller på...


Yuka, Charlotte, Jude och jag :)



Gloria Elisa och jag! Lika men ändå olika kan man säga...

Å jag blir så sugen på att åka tillbaka till Guatemala när jag pratar om det! Bara så att ni vet!

Dan före dopparedan!

Idag blev jag extra ledig, så skönt! Det skulle ha varit några barn på förskolan idag, men de blev lediga - HURRA!! Så idag har jag varit in en sväng till Uppsala på Gränby där typ hälften av Uppsalas befolkning befann sig kändes det som. Men jag hade inget direkt att göra där så jag gick mest bara lugnt omkring och kikade i affärer :) Inte illa!

Sen hem en sväng. Tittade på termometern i bilen och den visade att det var + 4,5 grader utomhus. Och då var klockan 19... Helt bedrövligt måste jag säga. Så har det även duggregnat lite idag och det finns typ ingen snö kvar. Är det verkligen sant att det snart är julafton eller har vi alla tagit fel på tiden? Det kanske är oktober eller nåt?

Kvällen tillbringades i alla fall hemma hos familjen Ek. Mycket trevligt. Tomas och Cordelia var där också. Blev en hel del skratt, precis som det ska vara.

Nu ska jag ta och sova och drömma om snö eller nåt. För på julafton tycker jag att det ska vara snö.

Julkrubban

Idag har vi varit och kikat på julkrubban i Tuna kyrka! Det är så fantastiskt fina figurer och det är en höjdpunkt att gå dit varje år och titta.
Det är en höjdare! Men jag måste säga att dagens absoluta höjdare var när jag kom hem och öppnade dörren. Där låg det några julkort och så ett brev från barnhemmet i Guatemala! Så roligt att få brev därifrån. Ska försöka skriva ett svar imorrn och få iväg det innan jul. Det dröjer ju typ ändå en månad innan det kommer fram, men då är det ju bra att få iväg det snart också! :)

Kan knappt förstå att det snart är julafton. Förra året såhär dags var jag i Guatemala och hade lektioner på barnhemmet... Tiden har gått så snabbt.

Julfirande

Idag har vi firat jul på jobbet...
Först dansade vi runt granen. Det blev alla möjliga danslekar som man kan tänka sig. Sen kom tomten till barnens stora förtjusning och det blev en diskussion om det var en riktig tomte eller inte. Några barn var helt säkra på det medans andra inte trodde det. Haha rätt kul! Sen åt vi julmat...
Man blir rätt trött av en sån dag så det var skönt att bara vara hemma på kvällen :)
Imorrn blir det besök i kyrkan för att se julkrubban

Helgen...

Jag undrar jag hur det går för Nextjet... Flygbolaget som flyger till Vilhelmina... Jag flög dit i fredags. Då var vi 13 passagerare i ett plan för typ 60 pers skulle jag gissa på. Och idag när jag flög hem var vi 12 pers i (kanske) samma plan... Jaja men det är ju bra att det finns i alla fall. :)
Det här var nog den resa jag åkt som varit mest turbulent. Det skakade och skakade och skakade. Känns som att jag har åkt berg - och dalbana en lång stund ikväll och det har jag väl också. Piloten testade tre olika höjder, men det var typ lika överallt.

Helgen i övrigt var nice! Jag fick komma upp några dagar och se hur vintern kan vara. Hemma var det ju bara grönt när jag åkte... och när jag landade i Vilhelmina var det snö. Såhär års ska det ju vara snö tycker jag. Nu har det ju snöat här hemma med, men det är ju slaskigt och blött i snön... Kanske blir bättre om några dagar hoppas jag.
På fredagen var vi och åt tacobuffé på hotellet. Riktigt gott förutom att köttfärsen inte smakade så mycket tacokrydda... Sen på lördagen var vi ut till deras stuga. Och jag körde skoter för första gången i mitt liv, riktigt skoj även om det såklart inte gick så fort. Vi gick ut på isen också, den höll och det var skönt för annars hade jag kanske frusit ihjäl... Efter det tog vi in och pyntade Marcus gran, tror det blev fint!
Idag (söndag) var vi till kyrkan. Jag har nog varit på det kortaste mötet någonsin idag tror jag. Kvart i tolv var det slut och det började kl 11. Sen var det grötlunch och skinkmacka :) Gott gott gott!
En tant i kyrkan (ingen aning om vad hon hette) sa att hon blev så glad när hon såg mig där... kul...

Dags att sova nu och ladda för jobb imorrn med tomtebesök och julmat tillsammans med barnen. Och såklart ska vi dansa massor kring granen...

Haha Här ser ni mig på skotern ute vid deras stuga :)


Julklappshandel

Idag har vi julpysslat på jobbet. Tiden gick så fort... Vi gjorde julgranskulor, snögubbar, julgranar och de som inte hade gjort klart sina luciafigurer fick göra det. Det blev superfint!
Sen efter jobbet så åkte jag och Patric och handlade julklappar. Vi brukar alltid köpa tillsammans så nu har vi köpt till allihopa utom till varandra, men det går ju inte att göra när den andra är med :) Nu finns alla julklappar här hemma hos mig för vi orkade inte slå in dem ikväll också. Man blir rätt trött av att handla julklappar, men det är ju skönt att man inte behöver köpa så många och att man kan klara av det på en dag.
Jag jagade även runt nästan hela Uppsala för att hitta toner till skrivaren på jobbet... Verkligen svårt måste jag säga för man ska ju hitta rätt sort. Sista stället vi kikade in på var på Inc Club. De har egentligen bara internethandel, men vi träffade en jättetrevlig kille där som hjälpte oss och han skulle maila om de hade den sorten jag var ute efter och isåfall skulle det typ ta en dag så hade man den. Helt perfekt måste jag säga! Det är bra service det! :) Så imorrn ska jag kolla mailen och så beställa ifall de har och jag hoppas verkligen det.

Imorrn kväll blir det julbord med jobbet. Vi ska åka till Forsmark och äta. Jag har hört att det ska vara bra där så jag hoppas att det är det. Ingen sill och ingen Janssons frestelse blir det för mig för det är inte gott. Men det blir ju mer över till alla andra som är där då så det kanske är bra :)

Nu blir det slappa resten av kvällen tills jag ska sova.

Luciadagen

Idag var det då dags för årets luciadag, den 13 december. Datumet idag kan man ju skriva 111213 - coolt! Idag kan man tycka att det borde vara en sån där dag där solen skiner så att snön gnistrar, men just nu hör jag hur det regnar utanför och det finns nog inte en snöflinga kvar ute. Det är i alla fall alldeles grönt på gräsmattorna och jag måste ju säga att det är lite tråkigt. När kommer vintern hit egentligen? Det vore ju kul med snö till jul i alla fall. Bara det inte blir så himla kallt...
I alla fall... idag hade vi luciatåg på förskolan. Och det var nog det bästa luciatåget vi nånsin haft där. I alla fall sen jag började. Barnen var fantastiskt dukiga på att sjunga och det var riktigt trevligt. Och så fick vi i personalen julklappar från barnen och föräldrarna: varsin supermysig filt. En av mina kollegor skrev på facebook att den var så mysig så hon kanske inte kunde komma till jobbet imorrn... hm... vi får väl se hur det blir med det :)
Nu på kvällen har jag hunnit med att gå och lyssna på kyrkans luciatåg och det var nice. Sen blev det fika där också - pepparkaka och lussebulle och saft. Jag blir nog aldrig kaffedrickare...
Nu ska jag kika lite på tv innan jag sover, är rätt trött faktiskt.

Fel...

...nej, det fungerar fortfarande inte att messa... Men idag ringde jag till Samsung och de gav mig några tips. Så imorrn ska jag försöka ta tag i det där. Orkar inte nu.
Å så sugen jag blev på en sak nu. Pastorn i min kyrka ringde och berättade att det blir ett jubileum på nyår i kyrkan och två av mina absoluta favoritroller jag haft på nyårsaftnar i kyrkan ska spelas och han frågade om jag kunde vara med. Och jag är så GRYMT sugen på det nu, men jag kan inte. Fast nyårsafton blir bra ändå för jag ska ju till Marcus, men sugen blir man ju ändå. :)

Imorrn är det lucia. Då blir det luciafirande på jobbet med barnen och föräldrarna kommer dit och tittar.

Hurra!!

Nu kan jag messa igen!! :) Tog bara typ en månad för dem att fixa det. Men men...ÄNTLIGEN!!

Helgen

Kändes som att fredagen aldrig ville ta slut, men äntligen (!) slutade jag jobba och stack iväg till Arlanda för att åka till Marcus. Eller ja.. flyga till Umeå i alla fall. Sen satt jag och kikade på Idol en stund inne på Sibylla på busstationen innan bussen skulle gå... Klockan 12 på natten ungefär var jag framme i Storuman. Tur att det finns böcker att läsa och att jag har musik på mobilen. Då går i alla fall tiden lite fortare känns det som.
På lördagen var vi och firade Marcus mormor som fyllde 90 år. Snacka om att ha levt länge. Nästa år fyller min mormor 80 år och då blir det fira :) Vi fick i alla fall jättegod mat! Sen testade några av hans syskon lite norrländska uttryck på mig och jag fattade ingenting...
Sen på kvällen var vi och badade och bastade och efter det var vi hem till Marcus syster Rebecca och spelade spel, mycket trevligt. Haha vi spelade nåt som hette... hm... jakten på MrX kanske ? Eller nåt sånt. Rebeccas man Lars var i alla fall MrX och fick ha en superfin (hm?) keps på sig... Vi lyckades i alla fall fånga honom...
På söndagen hann vi med massor. Först till kyrkan och sen konfirmationsfika och sen barnmöte... Efter det tog vi det lite lugnt, rätt skönt måste jag säga, och sen var vi till Magnus och Therese på kvällen (Marcus bror och svägerska). Trevligt trevligt, men jag var rätt trött sen. På måndagen var det dags att åka hem igen och det tyckte nog mina kollegor också att jag skulle. För jag fick ett MMS med ett foto på mig och en av dem från i somras när vi åkte båt på planeringsdagarna med texten "Du längtar väl hem till Uppland?" :)

Ja imorrn ska jag väl in till Uppsala igen och lämna in mobilen IGEN! Blir tokig på det här nu. Jag hämtade ju mobilen i torsdags kväll, men felet var inte åtgärdat och så har jag fått någon annans mobil för det låg massor med telefonnummer på mobilen och hemnumret sökte jag på på nätet och det var ett nummer i Uppsala... + att skyddsplasten satt på jättefult och min satt helt slätt... Drygt drygt drygt!

Nu ska jag snart iväg och jobba igen... Vi ska ha första hjälpenkurs på jobbet. Jag känner mig så himla trött, men det ska ändå bli kul! Eller kul och kul, intressant och nyttigt är väl bättre ord kanske...


1 december

Å så härligt det känns att ha ny bil. Idag åkte jag in till Uppsala en sväng på kvällen för att hämta mig telefon som äntligen var tillbaka från service i Västerås... Så nu håller jag på att installera appar och så igen som har blivit borttagna.
Jaja om nån vill köpa en gammal Golf så är det ju bara att höra av sig...
I helgen åker jag till Marcus, ska bli nice!

Förresten... idag är det ju första december. Jag har inte tittat på julkalendern. Den ska tydligen heta "Tjuvarnas jul" eller har jag fattat fel? Är det nån som har sett den? Var den bra?

En av två i alla fall

Nu står min nya bil på parkeringen! Känns så himla bra och den är så skön att köra. Det händer ju faktiskt nåt när man trampar på gasen till skillnad från min Golf.
Men mobilen kunde jag inte hämta ut. Den var tydligen inte färdig än fast det stod så i messet. Jaja tur att jag inte åkte in till Uppsala bara för den sakens skull.


RSS 2.0