Dålig fantasi med rubriken igen...

Onsdag - den dag i veckan jag alltid slutar klockan 13. Så himla skönt att ha en sån dag måste jag säga. Jaja visserligen börjar jag klockan 6.30, men ändå så skönt med en tidig dag. Idag drog jag iväg till Thuns efter jobbet för att shoppa lite. Hittade en del faktiskt och det var ju bra.
Nu på kvällen var jag iväg på körövning! Har missat tre onsdagar på rad nu och det är ju inte så kul. Men ikväll blev det alltså av. Haha fick veta att vi ska sjunga på söndag på gudstjänsten, får se hur det går för mig, men men det visar sig. Vi övar ju en sväng på söndag morgon med så det blir säkert bra.
Efter det var det lovsångsträff med övning... Hade helt glömt bort det, men jag var kvar i alla fall. Jag lånade en gitarr och spelade och det var så länge sen jag spelade gitarr. Inser att jag har saknat det en hel del. Nu måste jag nog damma av min gitarr så jag kan spela lite här hemma :) Men det är ju ett skönt gäng i lovsångsteamet med så det är klart att det blir roligt!!

Grundkurs i livsmedelshygien...

Jahapp idag blev det kurs på jobbet. Jag var på en grundkurs i livsmedelshygien... Från 8.30 - 17 så det fanns mycket att lära sig... Inte är jag särskilt van att sitta stilla och lyssna så länge, jag menar jag har ju pluggat färdigt och börjat jobba :)
Det hela avslutades med en examination och vi får se hur den gick. Vet inte riktigt när vi får svar på den, men det borde inte ta för lång tid att kolla den för det var bara 13 frågor... Jag tror man var tvungen att ha 10 rätt, så det borde ju inte ha varit så svårt.
Sen på vägen hem så fungerade inte min telefon längre, det var helt enkelt ingen täckning i centrala Uppsala och då är det nåt som är fel. Så hamnade vi i en bilkö och då slog vi på radion och då fick jag svar på två saker.
1. Bilkön var ju för att de höll på att asfaltera vägen.
2. Ingen täckning på mobilen för att 3:s nät var nere.
Jaja nu fungerar det igen och det är bra.

Det var dagens i-landsproblem tror jag!

Allt och inget

Återigen en trevlig helg i norr :)
Hela veckan hade jag så mycket så jag bara längtade efter helg och ledighet och jag måste säga att det blev precis så bra som jag hade tänkt mig.
Flyget på fredagen var lite hoppigt för det blåste en del, men jag satt och läste en bra bok så jag stördes inte så mycket av det. Håller på att läsa "Änglar och demoner" av Dan Brown. Jag har inte läst boken förut, men jag har sett den på bio. Kommer inte ihåg så jättemycket av filmen så det känns spännande att läsa boken också. Annars brukar det mest vara så att jag läser böckerna först och ser filmerna efteråt, men nu blev det tvärsom. Verkar ju funka bra det med.
På fredagkvällen gjorde vi typ ingenting och det var skönt. Somnade rätt tidigt och det var behövligt tror jag. Vi hade inte planerat in nåt speciellt alls på helgen, men vi hann med en hel del utan att man för den sakens skull blev jättetrött. :)
På lördagen åkte vi en sväng i bilen till nåt ställe som hette nåt som jag inte kommer ihåg... Nåt med Blaiken eller nåt liknande, jag vet inte. Kan ha varit nåt helt annat också faktiskt... I alla fall så fanns det nåt gruvliknande där tror jag och så... Jaja intresseklubben antecknar...
Sen fiskade vi lite, men tålamodet var ju sisådär hos vissa. Men vi såg i alla fall en gubbe som fick en... hm... fisk... på ca 3 kilo. Men vi fick inget, fast det var nog lika bra.
Sen drog vi iväg och bowlade och det var trevligt. Jag vann inte kan man säga... men kul var det!
Efter det blev det pizza (nyttigt) på 3:an och sen hann vi med lite skridskoåkning innan vi var till kyrkan och lyssnade på några som hade varit i Tanzania. Måste säga att jag blev riktigt ressugen av att lyssna på dem. Hm... måste nog ut och resa snart, men jag vet inte vart. Nån som har nåt tips kanske?
På söndagen fikade vi hos Marcus mamma med nästan alla andra av hans syskon, kul att träffa dem igen också. Efter det tog vi en promenad för att sen hamna hemma hos R & L för god mat och trevligt sällskap. Vi avslutade med friterade bananer, glass och hemmagjord kolasås. Sen blev det till att flyga hem... Snäll lillebror har jag med om hämtade mig på Arlanda :)
I lördags var det två centimeter SNÖ på marken i skogen sa Marcus brorsa! Alltså det är bara september, alldeles för tidigt. BURR!!!!! Tur att man bor här!
Idag har jag jobbat. En förälder kom lite tidigare idag och satte upp vår nya fototapet i kuddrummet. Det blev riktigt snyggt! Nu har vi en hel vägg med Bambi, Stampe och Blomma! :)
Sen blev det friskis och nu sitter jag och slöar framför datorn, välförtjänt måste jag säga! :)

Brandskyddsutbildning och en del annat

Som jag trodde... jag fick träningsvärk. Haha har lite svårt att böja mig och så, tar liksom emot i benen. Men helt klart värt det. Ska ta och träna imorrn med så tränar jag bort träningsvärken (och får kanske lite ny). Men efter några pass till så ger det nog med sig hoppas jag. Dagens i-landsproblem känns det som, men jaja.

Ikväll har jag jobbat igen (!) Vi hade en brandskyddsutbildning och den var superbra! Lagom mycket teori och så fick vi öva lite praktiskt också på att släcka med kolsyresläckare och att släcka en docka med brandfilt. Jag hade aldrig gjort några av de sakerna förut så det kändes ju såklart bra att testa. Men jag hoppas att jag aldrig hamnar i en situation där jag behöver använda det...

En sak som kändes helt otroligt och som jag aldrig hade kunnat gissa var att 25% av alla bränder är anlagda. En del genom "lek", men en del med avsiktligt uppsåt. Känns lite läskigt tycker jag. Skulle jag ha gissat hade jag kanske gissat på nån procent, men då hade jag varit helt fel ute.

Imorrn är det torsdag och då ska jag laga mat på förskolan. Ska göra lite "Guatemalamat" som barnen säger... Kyckling och lite annat smått och gott och så klart guacamole. :)

Duktig

Helgen gick snabbt måste jag säga. Fick höra massor om judarnas historia och det var riktigt intressant.
I lördags var jag och fikade hemma hos Jonsérs på kvällen. Eller ja, jag fikade inte, men jag var där och umgicks lite. Spelade lite Alias och Maja och jag spöade de andra överlägset :)
Idag har jag jobbat som vanligt... Sen tog jag mig i kragen och var på Friskis och tränade ett pass. Det skulle vara ett medelpass, men det var tydligen bytt till ett intervall/flex-pass istället. Lika bra att köra hårt från början då. Får väl se hur det blir med träningsvärk imorrn eller på onsdag... Men skönt att träna igen i alla fall. Haha har köpt ett terminskort så nu gäller det att använda det flitigt...

Freeedag!

Äntligen helg! Torsdagen bara försvann, nån som vet vart den tog vägen? :) Men det är ju skönt att det kan vara så ibland...
Idag blev det tacos hos familjen Andersson, det var nice! Haha hon hade ingen koll idag. Mellansonen som bor hemma skulle inte komma hem och äta men det hade hon nog missat. Och mannen kom hem senare från jobbet. Minsta sonen trampade på en spik och var jätteledsen och ville först inte äta. Så hon och jag satt där och åt själva - gott var det!
Sen spelade vi lite Alfapet... Nån gammal tysk variant tror jag... Vi plockade bort alla konstiga bokstäver och sen körde vi. Vi satt där med SAOL och kollade... Då fick minsta sonen för sig att släcka lampan och så skulle vi spela i mörkret. Han insåg väl att det inte gick så han tände några värmeljus åt oss. Sen tog han ordboken och låste in den på toaletten... Haha det gick ju bara bra... :) Men jag vann i alla fall!

Jobb, jobb, jobb och jobb

Ibland känns det som att man jobbar jämt... Haha eller ja, vi hade föräldramöte ikväll och det är ju inte så himla roligt att åka tillbaka till jobbet på kvällen när man vill göra annat. Idag hade jag ju gärna varit på körövning. Andra veckan i rad nu som jag missar den.
Men... hur tråkigt det än känns att åka till jobbet kvällstid så måste jag säga att föräldramötet blev väldigt trevligt. Vi hade den vanliga informationen som man alltid säger... Ni vet det här vanliga med "märk barnens kläder, se till att de har gott om extrakläder, fyll i tiderna ordentligt, osv..." Sen efter det så jobbade vi lite praktiskt ihop. Vi gjorde om bilvrån till ett slott och jag måste säga att det blev superfint! Det ska bli roligt att se barnens reaktioner imorgon. :) Hoppas de blir glada.

För övrigt så kan jag ju konstatera att det redan är torsdag imorrn. Vart har den här veckan tagit vägen egentligen. Men så blir det väl när man har mycket att göra. Jag vet ju att nästa vecka inte blir särskilt lugn heller, men veckan efter det kanske?

Dags för en ny vecka igen!

Alltså jag måste bara säga att tiden går så himla snabbt ibland. Vart har förra veckan tagit vägen?
Helgen var nice! Jag och Marcus var ner till hans syster som bor i Jönköping och hälsade på. Där träffade jag även Jonas och Adam igen och det var skoj. Fick också träffa deras pappa och syster.
Har varit på Mediamarkt tre gånger på en helg, det måste vara rekord. Två gånger köpte jag nåt och den tredje var jag bara utanför, men ändå. Jag brukar ju inte direkt hänga på Mediamarkt... De sålde i alla fall filmen "Nyckeln till frihet" för bara 49 kr så den köpte jag. Den är så himla bra! Ska nog se den nån kväll den här veckan tänkte jag.
Testade två spel i helgen, ett som hette Blokus och ett som hetter Mexican train, de var kul!
Har förresten insett att jag inte tycker om torkat kött... Smakade det i helgen och jag kan ju inte påstå att det var gott. Men alla andra som åt (6 personer) tyckte att det var gott så jag kände mig väl lite off kan man säga...

Lång arbetsdag!

Ja igår jobbade jag riktigt länge. Jag började jobba klockan nio och hade en toppenbra arbetsdag. Så jobbade jag till halv sex och då tog personalmötet vid och vi slutade halv nio. Så igår blev det en lång arbetsdag. Men jag måste säga att vi var riktigt inspirerade på personalmötet och kom på många bra och roliga idéer. Nu måste vi bara hinna förverkliga vissa saker före onsdag nästa vecka och det är en hel del som behöver göras. Så idag ska jag ringa en hel del samtal för att försöka fixa det... Men det ska nog gå bra hoppas jag! Och bra kommer det att bli om det blir som vi har tänkt. Ska även till IKEA en sväng i morgon för att inhandla saker som vi behöver. Skönt att ha nära till IKEA faktiskt och inte jättelångt som vissa andra kan ha.


Helgens bravader!

Jaa igår blev det en sväng till Öppen Hand där jag gjorde några fynd. Och så hade de gjort om ganska mycket där inne och det blev ju mycket bättre än innan. Två provhytter hade de fixat i ordning också och det var en klar förbättring. Efter det gick jag hem och förberedde kvällen. Jag körde igång min nyinköpta externa hårddisk och flyttade över bilderna jag skulle visa på kvällen.
På kvällen hade jag och Elin ett missionscafé tillsammans. Hon berättade om sin resa till Tanzania och jag berätta om min resa till Guatemala. Det var mycket intressant och roligt att höra om Elins resa för jag hade inte hört så mycket om den än. Och så var det jättekul att få berätta om min resa. Jag kände att jag skulle ha kunnat prata hur länge som helst, men man måste ju begränsa sig såklart... I alla fall så fick vi mycket positiv respons och det är roligt där folk ställer frågor om resan och hur man hade det där. Idag är det jättemånga som har sagt att vi var så bra på att berätta och göra det intressant och det är ju roligt att höra. Men det är ju inte så svårt att göra det intressant, det är ju bara att berätta hur det var! Och bilder har man ju hur många som helst :)

Idag var det gudstjänst igen med församlingsmöte. Mycket bra predikan och bra (men långt!) församlingsmöte. Sen var jag barnvakt till Jonathan :) och då var vi hem till Maja och Johan så fick han leka med Benjamin. Helt perfekt och de hade kul ihop. Nu på kvällen var jag ut och sprang en sväng tillsammans med Elin och det känns skönt. Måste ta tag i det här nu och ikväll blev det förhoppningsvis en bra start på det!

Slut på en arbetsvecka

Slut på en arbetsvecka till - härligt! Den här veckan har gått ganska snabbt och det är ju skönt när det är så!
Ikväll har jag haft en supertrevlig kväll. Först var jag och shoppade lite (eller mycket) och sen var jag och bowlade på Bowlaget och åt gott efteråt med lite folk från jobbet - mycket trevligt! Jag vann bowlingen också och det var ju inte helt fel.
Imorrn ska jag kika in på Öppen Hand, second-hand-butiken, och sen ska jag berätta om Guatemalaresan på kvällen. Det ser jag fram emot! :) Hoppas det kommer mycket folk!

Jag har svårt att välja nån rolig rubrik

Körövning igår och så promenad efter det, härligt härligt! Riktigt roligt körövning för övrigt :)

Idag har det väl varit en vanlig arbetsdag, men efter det var det 50-årsfest hos en jag känner och det var mycket trevligt och mycket gott! Då slapp man laga mat ikväll och det är ju alltid nice! + att jag fick umgås med många trevliga människor.

Haha jag har även bytt tändstift på min bil utan att smutsa ner händerna. Hur lyckas man med det då? Jo min snälla storebror bytte dem åt mig :) Inte illa, inte illa... Han hade även fixat lite annat på den så nu ska den förhoppningsvis fungera lite bättre.

Nu lär jag sova för min kollega som skulle öppna imorrn ringde och sa att hon var sjuk, så jag lär öppna imorrn.

RSS 2.0