Imorrn smäller det!!

Nu längtar jag tills imorrn. Inte för att jag börjar 06.30 imorrn utan för att imorrn ska jag köpa ny bil!!! Det ska bli såååååååååå skönt vill jag lova! Så snart kommer jag inte åkandes i min gamla skruttiga Golf längre utan i en 19 år (!!!!!!!!!!!!!!!) nyare bil. Det ni! Så ni kan ju förstå att det känns bra! Visst, jag blir ju ett visst antal tusen kronor fattigare, men det får det ju vara värt såklart!
Sen imorrn så ska jag in och hämta min telefon som har varit på service (igen). Så kan det gå när man uppdaterar den. Hoppas att den kommer att fungera bra nu i alla fall. Då ska jag starta massor med spelomgångar på Wordfeud igen, bara så att ni vet :)
Nu ska jag ta och sova så att det blir onsdag någon gång!


Jobb, jobb, jobb och så jobb

Å vad jag längtar efter en ny bil. Det snöade ju igår och i morse när jag kom ut och skulle öppna bildörren så gick det inte. Den hade frusit fast... Men till slut fick jag upp bilen på passagerarsidan och så fick jag klättra igenom bilen och liksom "sparka" upp den andra dörren. Jaja alla sätt är bra utom de som är dåliga eller hur är det man brukar säga? Den startade i alla fall som ett kick så det var ju lugnt! :)
Sen har jag jobbat hela dan... först jobb som vanligt och sen personalmöte. Men jag måste säga att vi har hunnit mycket idag. :) Imorrn ska jag göra våra scheman inför jul och nyår, känns bra! Sen kan man ju boka in om man skulle få för sig att resa någonstans :)

Första advent!

Nu är det första advent och idag har jag hunnit med en hel del.
Först idag så var jag till kyrkan på första adventsgudstjänst. Vi sjöng bland annat de där härliga psalmerna, ni vet: Hosianna Davids son och Bereden väg för Herran (eller skriver man Herren?)
Jag var där en timme tidigare idag för att öva med lovsångsteamet för jag skulle spela gitarr. :) Riktigt länge sen jag gjorde det nu så det var roligt!
Sen efter gudstjänsten så stack jag ner på julmarknaden. Kändes lite sådär eftersom det regnade, men men är det julmarknad så är det. Jag har nog aldrig varit med om att det har regnat på en julmarknad förut, men nångång ska väl vara den första. Eller så har jag varit det bara att jag inte kommer ihåg det.
I alla fall så sjöng vi några sånger med kören där. Vi stod ihopträngda på en jätteliten scen så det kändes som om vi var jättemånga.

Sen har jag typ varit hemma och städat och gjort adventsfint och tvättat. Hade inte tvättat på jättelänge så det var verkligen behövligt. Och sen helt plötsligt när jag tittade ut genom fönstret så såg jag att regnet hade övergått i snö. Så nu har första snön kommit! Och det är jättefint ute nu, alldeles vitt på marken. Förmodligen kommer det försvinna, men just nu är det ju fint!


Det gick upp ett ljus...

Haha idag lärde jag mig något nytt. Det kommer låta jättefånigt nu, men jag skriver det ändå. Jag har i många år haft en strykbräda, men inte riktigt fattat hur jag ska få den att stå utan att den liksom åker ner. Så jag har på olika sätt stöttat upp den. Men idag när jag skulle stryka ett par gardiner fattade jag helt plötsligt hur jag skulle göra. Kan det vara för att det är första advent imorrn som ljuset gick upp för mig?

Var in till Uppsala idag där jag träffade min ena moster. Vi var och handlade lite presenter till min kusin som fyller 30 snart. Blir nog fint hoppas jag. Hoppas han tycker om presenterna, men annars går det ju såklart att byta.
Passade på att köpa nya gardiner till mig själv så nu har jag de nya uppe och det blev riktigt fint måste jag säga. Köpte även en stjärna, men jag känner mig lite tveksam till den så jag får se om jag behåller den eller inte. Den är fin, men det är sånt där glitter på den som rasar så fort man nuddar den. Jaja, jag får väl helt enkelt låta bli att röra den tills det är dags att ta ner den...

Kvällen tillbringades på kyrkans årliga auktion. Det är ungdomsföreningen som håller i den och det brukar vara riktigt trevligt. Så blev det även i år.

Jag längar lite tills på onsdag för då ska jag köpa ny bil :) Äntligen har jag hittat en så när det börjar bli kallt här ska jag slippa skrapa is på insidan av rutorna också. Man kan ju tycka att det räcker med att skrapa på utsidan... Ska bli så skönt att slippa min bil, men den har ju fungerat i alla fall och ibland får man väl vara tacksam för det lilla.


Pysseldag

Ännu en dag slut! Idag blev det till att väva med barnen på jobbet. De fick varsin liten väv och så var det full fart med trådbyten, hjälp med trassel osv... Men fint blir det! De ville till och med fortsätta på eftermiddagen, så då var jag inne i vår ateljé igen... Några barn vävde, några gjorde garnbollar och några gjorde halsband. Riktig pysseldag kan man säga!
Sen har jag varit hem till svägerskan en sväng och pratat med brorsonen. Som vanligt full fart! :)
Dags att sova för att ladda för en ny dag imorrn!

At home

Japp, hemma igen!
Har varit i Storuman i helgen och det var nice! Där var det mycket kallare än här hemma (och det var kanske inte så skönt), men det var riktigt fint med frosten som låg och en hel del träd var också vita av den.
Vi var ner till sjön och det fanns ju lite is i kanterna med... Inte så att man kunde gå på den, men det kanske inte dröjer så länge, vem vet.

Jag gillar att flyga när det är mörkt. Det är så fint att se alla ljus där lååååååååångt nere om man kikar ut genom fönstret. Jag ser alltid till att sitta på en fönsterplats :) På Nextjets flygningar är det inte platsbokning utan man bara går ombord och tar en plats så det är ju lätt att se till att man får det.

Nu ska jag ta och sova här och så ser jag fram emot en ny vecka imorrn!

Är det verkligen november??

Det känns inte som att det skulle vara den 8 november idag. Jag gick precis till mitt köksfönster och tittade på termometern och den visade +10 grader. Och klockan är kvart i tio på kvällen. Helt otroligt måste jag säga, men såklart väldigt skönt! För min del kan vintern gärna dröja ett bra tag till... Kortare vinter är ju inget fel, snarare tvärtom för min egen personliga del.
Förra året såhär dags var jag i Guatemala och hade nästan varit där i tre månader. Där fanns det ingen snö och barnen där hade aldrig sett snö. Så jag försökte förklara för dem och visa foton på vad snö är, men det är ju inte det lättaste. De tyckte bara att det lät kallt och det är det ju... Fast jag tycker ju att det är jättehärligt att åka skidor eller snowboard så det finns ju fördelar också. Och vem vet, snart kanske jag kommer uppskatta att åka skoter också, man vet ju aldrig förrän man har testat så att säga. :)

En vanlig måndag...

... men idag har jag bara känt mig så himla glad!! Har haft ett utvecklingssamtal idag och det gick fint. Nu är den karusellen igång så nu ska här hinnas med många utvecklingssamtal på två veckor... Sen idag skulle vi ha budgetmöte på jobbet. Men de dök aldrig upp och sen ringde jag och kollade vart de var, men då hade de glömt bort det. Jaja jag var och tränade på friskis idag så nu känner jag mig hurtig.


Helgen och äntligen lite foton.

Jag har insett att jag är väldigt dålig på att lägga upp foton här så nu tänkte jag lägga upp några stycken.

I lördags var jag till graven och tände ljus... Kan inte förstå att det är så länge sen han dog nu. :(



Sen idag har jag varit på kalas. Min ena moster och min kusin som bor i Norge hade gemensamt kalas, så vi firade lite. Kul att träffa släkten och gott med tårta! Hemmagjord tårta är godast tycker jag! :) Här är ett foto på min storebror och min mormor.


Kurs igen

Har varit på kurs igen i Stockholm. Riktigt bra var det och det var kul att träffa några som jag lärde känna sist på kursen. Men man blir ju fullproppad med både information, föreläsningar och mat, så man blir ju rätt trött. Skönt att vara hemma igen. Kvällen kommer att tillbringas i soffan framför Idol!
Så skönt att det äntligen är helg också!


Lägger upp ett foto här också från förra helgen när jag var på snöskoterns dag. Visst ser det bra ut? Haha!


Är detta min stil? Ja du, det vet jag inte. Är ju inte så hemma i skotervärlden så att säga...


1 november

Ja nu är det den 1 november, men var är snön och var är kylan? Haha jag är ju hur glad som helst över att den dröjer. Vill inte ha snö än och vill inte ha kallt. Då får jag kanske emigrera tillbaka till Guatemala för där var det ingen snö och inte så kallt heller för den delen. Jaja lite vinter får det förstås vara, men inte hur länge som helst. För min del skulle det räcka med typ halva december och så fram till och med februari. Sen kan det få vara varmt resten :) Bor jag i fel land eller? Ja det verkar ju som det.

Har ju haft mycket trevligt på sista tiden med. I torsdags flög jag norrut igen. Flyget var dock två timmar försenat och det var ju såklart lite drygt. Som tur är har jag ju en kusin som jobbar på Arlanda så jag kunde ju stå och snacka med henne medans hon serverade pizzor... Och så fick man ju gratis mat på Arlanda och även på planet, men hade jag fått välja hade jag ju hellre åkt i tid.
Sen på fredagen var jag med Marcus på jobbet. Vi åkte till Tärnaby/Hemavan. Tanken var att vi skulle flyga helikopter upp till någon mast, men det var för dimmigt för det så det blev inget av med det. Vi var in på en butik där de sålde allt möjligt. Bland annat så kunde man köpa renblod på burk... Ganska annorlunda! Kanske borde köpa med mig en burk nästa gång...

På lördagen var det något som jag inte ens visste fanns: SNÖSKOTERNS DAG! Så då var vi runt och tittade på skotrar och kläder och allt som hör till. Fika kunde man göra på varje plats också. Tur att det bara var i Storuman vi var runt och kikade för jag kan ju typ ingenting om skotrar... Sen var vi till Marcus bror Magnus och hans fru Therese och åt på kvällen. Då blev det älgkebab och det var gott! Haha jag trodde vi skulle vara där lite längre på kvällen, men då visade det sig att det var invigning av nån elflygel (kanske?) i missionskyrkan så då for vi dit. Han som spelade var helt "galen", men väldigt underhållande och duktig. Josua (Marcus brorson) ville sitta i mitt knä och det var ju härligt. Han kanske inte är livrädd för mig i alla fall och det är ju bra.

Söndag och gudstjänst... Sen fika hos en syster till M. Han har ju en del syskon :) Hem till Marcus en sväng och sen mat hos hans mamma. Efter det var det ju dags att åka hemåt igen. Den här gången var flyget i tid och jag somnade till och med en stund på flygresan. Sen hämtades jag av min snälla lillebror :)

Efter det har jag ju jobbat som vanligt den här veckan...

RSS 2.0